Έρχεται το εμβόλιο για όλες τις αλλεργίες

26-12-2016
Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο υποφέρουν από κάποιο είδος αλλεργίας. Όσοι ζουν με αλλεργίες ξέρουν πόση μεγάλη ταλαιπωρία είναι και πόσο μπορούν να δυσκολέψουν τη ζωή. Πως θα σας φαινόταν λοιπόν ένα και μοναδικό εμβόλιο που θα νικούσε όλες τις αλλεργίες; Ελβετοί επιστήμονες λένε πως το έχουν έτοιμο.
 
Ειδικοί της εταιρίας φαρμάκων Cytos Βiotechnology ετοίμασαν αυτό το εμβόλιο το οποίο θα αντιμετωπίζει όλων των ειδών τις αλλεργίες. Θα μπορεί να αντιμετωπίζει από αλλεργικές καταρροές έως άσθμα και από αλλεργίες που προκαλούνται από τη σκόνη έως τις τρίχες της γάτας και τους ξηρούς καρπούς.
 
Μάλιστα, όπως λένε το σκεύασμα αυτό θα είναι έτοιμο σε τέσσερα χρόνια. Η είδηση έρχεται την κατάλληλη εποχή, δηλαδή τώρα στις αρχές του καλοκαιριού, περίοδο κατά την οποία εκατομμύρια άνθρωποι φτερνίζονται χωρίς σταματημό λόγω των αλλεργιών. 
 
Οι κατασκευαστές του εμβολίου λένε πως δεν θα βοηθήσει μόνο στην αντιμετώπιση των αλλεργιών αλλά θα μειώσει δραματικά και το κόστος αντιμετώπισης της κάθε αλλεργίας ξεχωριστά. Τονίζουν δε πως θα είναι πιο εύκολο να παραχθεί και να διανεμηθεί. 
 
Οι ειδικοί ήδη δοκίμασαν τρεις μήνες το σκεύασμα σε 62 άντρες και γυναίκες που πάσχουν από άσθμα. Όπως διαπίστωσαν το εμβόλιο αυτό περιόρισε τις κρίσεις και τα συμπτώματα κατά 1/3.
Σε μια άλλη δοκιμή, η οποία προέβλεπε μια ένεση την εβδομάδα επί έξι εβδομάδες, οι περιπτώσεις αλλεργίας στη μύτη και τα μάτια λόγω σκόνης περιορίσθηκαν κατά 39%. Η ποιότητα της ζωής βελτιώθηκε κατά 42%, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια επιστημονικού συνεδρίου στο Λονδίνο. 
 
Τι ακριβώς όμως περιέχει αυτό το εμβόλιο και πως βοηθάει; Το εμβόλιο περιέχει κομμάτια συνθετικού DΝΑ παρόμοια με εκείνα που βρίσκονται στο μικρόβιο που προκαλεί φυματίωση. Το DΝΑ ξεγελά το σώμα, κάνοντάς το να νομίζει ότι δέχεται επίθεση από επικίνδυνο μικρόβιο και έτσι προκαλεί μια πολλαπλή αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.
 
Η ικανότητα μιας απλής συνταγής να προστατεύει απέναντι σε περισσότερες από μία αλλεργίες δείχνει ότι το εμβόλιο ουσιαστικά αναπρογραμματίζει το ανοσοποιητικό σύστημα αντιμετωπίζοντας το βασικό αίτιο των αλλεργιών. Τα φάρμακα που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, όπως τα αντισταμινικά και οι κρέμες, περιορίζουν τα συμπτώματα της αλλεργίας για μικρό διάστημα και όταν οι περιπτώσεις δεν είναι βαριές. 
 
Οι επιστήμονες της εταιρείας που έχει τα γραφεία της στην Ελβετία, πιστεύουν ότι το εμβόλιο θα βοηθήσει όσους έχουν αλλεργία σε τρίχες ζώων, ξηρούς καρπούς και οστρακοειδή.
 
Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ, Βόλφγκανγκ Ρένερ ανακοίνωσε ότι η πρώτη ευρείας κλίμακας δοκιμή θα αρχίσει στις αρχές του ερχόμενου χρόνου- με μια απλή ένεση θα αντιμετωπίζεται το άσθμα, το έκζεμα, οι αλλεργίες από τη γύρη, τη σκόνη, τις τρίχες ζώων και τους ξηρούς καρπούς. Αναμένεται ότι θα δοθεί σε χρήση σε περίπου τέσσερα χρόνια. Σε συνεννόηση με φαρμακευτικές εταιρείες, η Cytos αναμένεται να προχωρήσει σε δοκιμές σε χιλιάδες εθελοντές.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: