Εργασία: Ποια ώρα πρέπει να ξυπνήσουμε για να είμαστε πιο παραγωγικοί

08-08-2019

Ο κάθε άνθρωπος βάζει ξυπνητήρι διαφορετική ώρα ανάλογα με το τι ώρα πρέπει να είναι στη δουλειά. Άλλοι εργάζονται στις έξι ή στις επτά η ώρα το πρωί. Άλλοι πάλι πηγαίνουν στην δουλειά τους μετά τις δέκα. Ποια είναι όμως η καταλληλότερη ώρα για να ξυπνήσουμε ώστε να είμαστε περισσότερο παραγωγικοί; Η επιστήμη απαντά.

Έρευνες που διεξήχθησαν από την Amerisleep διαπίστωσαν ότι όσοι ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί είναι πιο παραγωγικοί, λαμβάνουν μεγαλύτερους μισθούς και έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής από εκείνους που ξυπνούν πιο αργά. Και όταν λέμε νωρίς, εννοούμε πολύ νωρίς.

Η Amerisleep δημιούργησε δύο ομάδες αυτούς που ξυπνούν νωρίς (04:00-07:00) και αυτούς που σηκώνονται από το κρεβάτι πιο αργά (08:00-12:00). Μεταξύ της πρώτης ομάδα, η πιο συνηθισμένη ώρα αφύπνισης ήταν 06:00 το πρωί, ωστόσο, δεν είναι αυτή που χαρίζει τη μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι ξυπνούν στις 04:00 το πρωί απάντησαν πως «αισθάνονται εξαιρετικά παραγωγικοί» κατά το 71% του χρόνου τους. Αντίθετα, όσοι ξυπνούν στις 11:00, είναι παραγωγικοί στο 36% του χρόνου τους. Μετά από όλα αυτά να σημειωθεί ότι μάλλον η έρευνα έρχεται να επαληθεύσει τον Τιμ Κουκ ο οποίος ξυπνάει περίπου ένα τέταρτο νωρίτερα από τις 4 τα ξημερώματα καθημερινά.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό το πλεονέκτημα του πρωινού ξυπνήματος. Κατά μέσο όρο, η πρώτη ομάδα λαμβάνει μισθούς 45.725 δολάριων ετησίως κατά μέσο όρο, σχεδόν 15.000 δολάρια περισσότερα ετησίως από τον μέσο όρο μισθού των 30.835 δολαρίων που παίρνει η δεύτερη ομάδα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Εργασία: Αυτές είναι οι επιπτώσεις των υπερωριών στην υγεία μας