Εργαζόμενοι Σισμανογλείου: Το νοσοκομείο καταρρέει αλλά οι …ημέτεροι τακτοποιούνται

26-12-2016

Για απαξίωση του ρόλου και της λειτουργίας των υπηρεσιών του Σισμανόγλειου καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου, το Σωματείο Εργαζομένων. Όπως υποστηρίζει, το νοσοκομείο «ταλανίζετε από σωρεία προβλημάτων, όπως τη συρρίκνωση των ψυχιατρικών δομών, την εγκατάλειψη της ψυχικής υγείας, την καταστρατήγηση του κανονισμού λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής, την ανεξέλεγκτη εισροή εισαγγελικών περιστατικών, την τραγική έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και προσωπικού όλων των υπηρεσιών».

Όπως υπογραμμίζει το Σωματείο, «η καταπάτηση νόμων κι υπουργικών αποφάσεων θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές των συναδέλφων μας και των ασθενών, καθιστώντας το Νοσοκομείο κολαστήριο ψυχών». Και σημειώνει: «Ούτε τρεις μήνες δεν ανέλαβε καθήκοντα ο καινούριος Διοικητής και κατάφερε να νομιμοποιήσει και να ενισχύσει τις παρανομίες, μοιράζοντας θέσεις σε αρεστούς, ενισχύοντας την ευνοιοκρατία, αδιαφορώντας για την τραγική έλλειψη προσωπικού όλων των υπηρεσιών. Φαίνεται ότι η πρώτη του προτεραιότητα δεν είναι η επισκευή του αξονικού τομογράφου (εδώ και 3 μήνες σχεδόν χαλασμένος), ούτε τα χαλασμένα ασανσέρ, ούτε η πλημμελή φύλαξη του νοσοκομείου, κλπ, αλλά η τακτοποίηση των ημετέρων!».

Καταλήγοντας το Σωματείο Εργαζομένων ζητά την άμεση εφαρμογή των νόμων για τη ψυχιατρική κλινική, την άμεση στελέχωση της, αλλά κι όλων των κλινικών του Νοσοκομείου με νοσηλευτικό προσωπικό, τη στελέχωση όλων των υπηρεσιών, την άμεση εφαρμογή των εισηγήσεων των θεσμικών παραγόντων, την άμεση άρση των αποφάσεων που εισηγούνται εξωθεσμικοί παράγοντες, την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου, την αποκατάσταση των διαδικασιών στη βάση της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης.