Εργαζόμενοι μονάδων χρόνιων παθήσεων

26-12-2016

Πολύ πιθανό σενάριο αποτελεί  πλέον το ενδεχόμενο να κλείσουν οι μονάδες χρόνιων παθήσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα καθώς δεν υπάρχουν εναλλακτικές δομές περίθαλψης. Η κατάσταση στις μονάδες χρόνιων παθήσεων είναι ήδη πολύ δύσκολη καθώς οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες ενώ παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης.

Η Ένωση Μονάδων Χρόνιων Παθήσεων με επιστολή της ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το θέμα. Στην επιστολή επισημαίνει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι εργαζόμενοι καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους το καλοκαίρι και δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για τη συνεργασία των ιδρυμάτων και των μονάδων χρόνιων παθήσεων με τον ΕΟΠΥΥ.

Εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση 2.000 ασθενείς με χρόνιες παθήσεις αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουν κυριολεκτικά στο δρόμο. Πρόκειται για ασθενείς 18 ετών και άνω οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν  και χρήζουν συνεχούς ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας.

Χρυσάνθη Τασσοπούλου