Στα σκαριά η επιστροφή του “Ερρίκος Ντυνάν” στο ΕΣΥ, ανακοίνωσε μέσω social media ο πρωθυπουργός

06-05-2019

Την ένταξη του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν στο ΕΣΥ, με τη συνδρομή του Ιδρύματος Ωνάση, προωθεί η κυβέρνηση. Σήμερα μάλιστα για το θέμα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μέσα από τα social media, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχαν και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης. Στη σύσκεψη η διοίκηση της Πειραιώς ενημερώθηκε για την πρόθεση του Ιδρύματος Ωνάση να καταθέσει νέα έγγραφη προσφορά για την αγορά του Ντυνάν.

Από την πλευρά της Πειραιώς, στην οποία ανήκει το «Ντυνάν», συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου, ο επικεφαλής των νομικών υπηρεσιών και άλλα στελέχη της τράπεζας, ενώ παρόν ήταν και ο πρόεδρος του ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου.

« Είχαμε σήμερα σύσκεψη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστο Μεγάλου και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου, για την εξαγορά του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και την επιστροφή του στο δημόσιο σύστημα Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση ο κ. Τσίπρας και σημείωσε:

«Ένα στολίδι για το δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο πέρασε εν μία νυκτί σε ιδιωτικά συμφέροντα, με χαριστικές τροπολογίες για να εξυπηρετεί δωρεάν τις ελίτ, τώρα μέσα από τη συνεργασία του Δημοσίου με το Ίδρυμα Ωνάση επανέρχεται στο ΕΣΥ και την υπηρεσία των πολλών».