ΕΣΥ: Ένας στους δύο διοικητές «κόπηκαν» στις εξετάσεις – Σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων από τους ενδιαφερομένους

19-06-2024

Ένας στους δύο εν ενεργεία διοικητές δημόσιων νοσοκομείων «κόπηκαν» στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ για την επαναπρόσληψή τους στο ΕΣΥ. Συνολικά 1.277 άτομα υπέβαλαν αιτήσεις για 173 θέσεις, εκ των οποίων οι 21 για διοικητές και υποδιοικητές ΥΠΕ (Υγειονομικές Περιφέρειες) και οι υπόλοιπες για τη διοίκηση των δημόσιων νοσοκομείων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, πολλοί διοικητές από τους ήδη υπηρετούντες κατέθεσαν εκ νέου αίτηση, ωστόσο μόνο το 55% εξ αυτών κατάφερε να περάσει τις εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι με βάση το νέο σύστημα, έδωσαν εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ όπου έπρεπε να απαντήσουν σε τεστ δεξιοτήτων. Μετά την δημοσιοποίηση των οριστικών αποτελεσμάτων, οι πρώτοι επιτυχόντες θα «περάσουν» από συνέντευξη προκειμένου να επιλεγούν τρεις υποψήφιοι. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, ο αρμόδιος υπουργός θα αποσασίσει ποιος εκ των τριών θα καταλάβει τη θέση.

Σημειώνεται ότι σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων από τους ενδιαφερομένους, ώστε να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα. Η άσκηση της ένστασης γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου ΑΣΕΠ (www.asep.gr). Υπολογίζεται ότι έως το τέλος Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά την πρόσληψη νέων διοικητών ΥΠΕ, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία για την επιλογή και τοποθέτηση διοικητών νοσοκομείων.