Εταιρεία ταχυμεταφορών έχασε συνταγές χιλιάδων ευρώ στα Ιωάννινα

26-12-2016

Χάθηκαν φάκελοι με συνταγές χιλιάδων ευρώ, φαρμακείων των Ιωαννίνων! Κάποιοι φάκελοι μάλιστα ευρέθησαν στο οδόστρωμα εθνικής οδού από κατοίκους της περιοχής της Φιλιππιάδας! 

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, όπως προκύπτει από την επιστολή που απέστειλε ο ΕΟΠΥΥ στην εταιρεία ταχυμεταφορών που έχει αναλάβει την  σχετική διαδικασία. 

Συγκεκριμένα ο ΕΟΠΥΥ στην επιστολή προς την εταιρία αναφέρει ότι «στις 09-10-2014 παραλάβατε από την Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Ιωαννίνων 59 κιβώτια με λογαριασμούς φαρμακείων και ένα φάκελο με παραστατικά, σύμφωνα με το έγγραφο που υπόγραψε υπάλληλος της εταιρείας σας και τα 60 voucher που μας καταθέσατε». 

Ωστόσο, «στις 10-10-2014 δύο φαρμακεία του Νομού Ιωαννίνων μας ενημέρωσαν ότι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας ειδοποιήθηκαν από κατοίκους της περιοχής ότι ευρέθησαν φάκελοι (ένας από κάθε φαρμακείο) με συνταγές των φαρμακείων τους σε περιοχή της Φιλιππιάδας (Εθνική οδός Ιωαννίνων-Αθηνών) στο οδόστρωμα». 

Στη συνέχεια ο ΕΟΠΥΥ υπογραμμίζει ότι «από την υπ.αριθμ. 18/2014 σύμβαση που έχετε υπογράψει, όλα τα μεταφερόμενα υλικά είναι αυστηρά εμπιστευτικού περιεχομένου και ο διακομιστής οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά τους». 

Καταλήγοντας καλεί την εταιρία να προχωρήσει στην άμεση διερεύνηση της απώλειας των φακέλων καθώς και να «περισυλλέξετε τους απολεσθέντες φακέλους και να τους παραδώσετε άμεσα στην υπηρεσία μας».