Έτοιμο και σαρωτικό το νέο νομοσχέδιο για την υγεία

25-09-2019

Νομοσχέδιο «σκούπα» για τη δημόσια υγεία προωθεί το υπουργείο Υγείας. Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ένα ευρύ πλέγμα διατάξεων για νοσοκομεία και ασφαλισμένους και αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο θα εισαγάγει νέο ηλεκτρονικό σύστημα προμηθειών με στόχο τον έλεγχο και τον εξορθολογισμό των δαπανών. Στο πλαίσιο αυτό, όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα είναι συνδεδεμένα και θα τροφοδοτούν την πλατφόρμα με αναλυτικά στοιχεία των προμηθειών που απαιτούνται, ανά τμήμα και κλινική, των ειδών/υλικών/κλπ που διαθέτουν στις αποθήκες τους. Πλέον οι προμήθειες θα γίνονται ενιαία και σε συγκεκριμένους χρόνους.

Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και διατάξεις για τη διαχείριση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και την αναδιοργάνωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών με την καθιέρωση και εφαρμογή ηλεκτρονικών συστημάτων.

Επίσης, μεταξύ άλλων, προβλέπεται νέα διαδικασία για την έγκαιρη ολοκλήρωση των Συμβουλίων Κρίσεων των γιατρών με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.