Έτσι γίνεται η καρδιά μετά από μακροχρόνια χρήση κοκαΐνης (βίντεο)

12-06-2017

Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει πως τα ναρκωτικά καταστρέφουν τον οργανισμό μας αργά και βασανιστικά οδηγώντας πολύ συχνά ακόμα και στον θάνατο. Τώρα, αυτό το βίντεο δίνει μια νέα σοκαριστική ματιά στο πως γίνεται η καρδιά ενός ανθρώπου μετά από μακροχρόνια χρήση κοκαΐνης.

Ένα πρόγραμμα με θέματα υγείας στο αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο CBS δίνει την απάντηση σε όσους ίσως αναρωτιούνται για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει στα ανθρώπινα ζωτικά όργανα η συνεχής χρήση ναρκωτικών. Πιο συγκεκριμένα, στην εκπομπή «The Doctors» («Οι Γιατροί») προβλήθηκε ένα σοκαριστικό βίντεο με μια καρδιά ενός χρήστη κοκαΐνης και τον τρόπο που αυτή λειτουργεί.

Η καρδιά φαίνεται να χτυπά έντονα έξω από το σώμα για περίπου μισή ώρα, έχοντας τριπλάσιο μέγεθος από μια καρδιά ενός ατόμου που δεν κάνει χρήση κοκαΐνης. «Ο τρόπος που λειτουργεί δεν είναι φυσιολογικός», τονίζει ο γιατρός Τράβις Στορκ.

Στη συνέχεια λέει στους τηλεθεατές: «Η καρδιά κανονικά πρέπει να έχει το μέγεθος της γροθιάς σας και όταν αυξάνεται τρεις φορές το μέγεθός της, σημαίνει ότι μπορεί να προκληθεί ή χρόνια ζημιά ή πρόωρος θάνατος. Γι’ αυτό και το να κάνετε ναρκωτικά, ίσως επιφέρει αυτές τις μοιραίες συνέπειες».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=WfAqXewguY0

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Η μάστιγα των ναρκωτικών χτυπά τους πιο εύπορους νέους
Τα έξυπνα σποτάκια για τα ναρκωτικά αποτρέπουν τους εφήβους από το να κάνουν χρήση