Eξελιγμένο λογισμικό ενισχύει το πρόγραμμα “φακέλου” ασθενών στις ΜΕΘ

26-12-2016

Τη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακοίνωσε η Dräger, στο πλαίσιο της παρουσίασης νέων προϊόντων και λύσεων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που διοργάνωσε στις 14 Ιουνίου.

Η διεθνής εταιρεία που δραστηριοποιείται στους τομείς της ιατρικής τεχνολογίας και της τεχνολογίας ασφαλείας, στηρίζει έμπρακτα την ελληνική καινοτομία και την πανεπιστημιακή έρευνα. Το πρόγραμμα Crit.Is που ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης,  Δημήτρη Γεωργόπουλου, τράβηξε από την πρώτη στιγμή τα βλέμματα των ανθρώπων της διεθνούς εταιρείας. Η Dräger έχει ως στόχο να προωθήσει το software στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την ελληνική έρευνα, σε μία περίοδο που η χώρα μας το έχει όσο ποτέ ανάγκη.

Τι είναι το Crit.Is

Το Crit.Is είναι ένα σύστημα ολοκληρωμένης κλινικής τεκμηρίωσης και υποστήριξης λήψης αποφάσεων, που διαχειρίζεται τις πολύπλοκες πληροφορίες που δίνει το περιβάλλον μιας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Με λίγα λόγια, είναι ένα software το οποίο καταγράφει, αποθηκεύει, ομαδοποιεί και προβάλει τον τεράστιο όγκο δεδομένων που παράγονται ανά ασθενή στη ΜΕΘ, ενώ την ίδια στιγμή δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό αρχείο που καλύπτει το σύνολο της διαμονής του ασθενή στη ΜΕΘ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μεταξύ άλλων, δίνει και τη δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών με άλλα νοσοκομειακά συστήματα ιατρικής περίθαλψης.

Το Crit.is φέρνει όλους τους τύπους δεδομένων μαζί για να σχηματίζουν τη ραχοκοκαλιά ενός πλήρους ηλεκτρονικού φακέλου, ο οποίος επειδή είναι ανεπτυγμένος σε web περιβάλλον, μπορεί να είναι προσβάσιμος από οποιοδήποτε σημείο εντός ή εκτός νοσοκομείου.

«Ζητήσαμε τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο έχει δημιουργήσει ένα ειδικό πρόγραμμα «φακέλου» ασθενών για τη ΜΕΘ», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Draeger Hellas, Μανώλης Σιδηρουργός.

«Έχουν καταφέρει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου να μη χρησιμοποιούν καθόλου χαρτί και ο φάκελος του ασθενή να είναι καταγεγραμμένος σε υπολογιστή, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμος ανά πάσα στιγμή από το προσωπικό».

Με ένα κλικ είναι άμεσα διαθέσιμες πληροφορίες όπως σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ζωτικά σημεία του ασθενή, η διαχείριση υλικών, οι παράμετροι του αναπνευστικού προφίλ, οι νοσηλευτικές παρατηρήσεις, οι ιατρικές οδηγίες και άλλες κρίσιμες πληροφορίες.