Έξι κίνδυνοι για την υγεία μας όταν μένουμε σε ξένο σπίτι ή στο ξενοδοχείο

26-12-2016

Τώρα, που οι διακοπές των Χριστουγέννων πλησιάζουν, όλο και περισσότεροι μπορεί να πάμε να μείνουμε στο εξοχικό ενός φίλου, στο σπίτι ενός συγγενή… ακόμα και σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Το Κολέγιο Νοσηλευτικής της Νέα Υόρκης όμως έκανε έρευνες και προειδοποιεί πως η διαμονή σε ένα ξένο σπίτι μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία μας.

Και έφτιαξε μια λίστα με έξι από αυτούς:

Μικρόβια
Καλό θα είναι μόλις φτάσουμε στον τόπο της προσωρινής μας διαμονής να πλύνουμε τις επιφάνειες με τις οποίες ερχόμαστε περισσότερο σε επαφή. Κι αν αυτό σας φαίνεται υπερβολικό, σκεφτείτε πως τα μικρόβια από τον ιό της γρίπης επιζούν στις επιφάνειες μέχρι και 48 ώρες.

Κακή υγιεινή στην κουζίνα
Αν μένετε ακόμα και στο σπίτι ενός συγγενή, καλό θα είναι να δείτε τουλάχιστον σε ποιες συνθήκες προετοιμάζουν το φαγητό.

Ληγμένα φαγητά στο ψυγείο
Όσο κι αν φαίνεται παράξενο μπορεί να συμβεί, ακόμα και στο σπίτι ενός στενού συγγενή. Όταν δεν τα έχετε αγοράσει εσείς δεν μπορείτε ποτέ να είστε σίγουροι.

Αλλεργίες
Όταν ο χώρος δεν είναι δικός μας είναι πολύ εύκολο να υπάρχει μέσα σε αυτόν κάτι που μπορεί να μας πειράξει σε κάποια αλλεργία. Κοιτάμε ιδίως τα σκεπάσματα και τα μαξιλάρια.

Ακάρεα
Ιδίως σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα στρώματα είναι κατά πάσα περίπτωση παλιά.

Τρικλοποδιές
Δεν γνωρίζουμε τον χώρο καλά κι έτσι είναι εύκολο να σκοντάψουμε πάνω σε αντικείμενα που δεν έχουμε παρατηρήσει πως είναι εκεί.