Εξώδικο κλινικών προς τον ΕΟΠΥΥ

26-12-2016

Εξώδικο προς τον ΕΟΠΥΥ απέστειλε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών καλώντας τον οργανισμό να προσδιορίσει ακριβώς το ποσό που έχει προϋπολογίσει  για να αποζημιώνει τις εταιρείες του κλάδου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά την επίσκεψη της τρόικας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, ο Πρόεδρος του Οργανισμού, φέρεται να δήλωσε ότι οι δαπάνες της νοσοκομειακής περίθαλψης των ιδιωτικών κλινικών,  με βάση τα υποβληθέντα τιμολόγια για το πρώτο πεντάμηνο του 2013, υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν στα 864 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του έτους, ενώ η εκτίμηση ήταν ότι δεν θα ξεπερνούσαν τα 180 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ΣΕΚ σημειώνει πως τα ποσά στα οποία αναφέρεται ο ΕΟΠΥΥ είναι απολύτως φανταστικά και σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Με δεδομένο ότι το σύνολο των παρεχομένων υπηρεσιών από ιδιωτικούς παρόχους υγείας το 2013 ανέρχεται σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, αδυνατούμε να κατανοήσουμε με ποια λογική συντάσσει ο ΕΟΠΥΥ τους προϋπολογισμούς του  και με ποια στοιχεία καταλήγει σε αυτά τα εξωπραγματικά νούμερα» τονίζει στην ανακοίνωση.

Επίσης καλεί τον κ. Παπαγεωργόπουλο να ξεκαθαρίσει αν στη δαπάνη για τις ιδιωτικές κλινικές περιλαμβάνει «τη μαύρη τρύπα» που δημιουργεί η προνομιακή μεταχείριση των νοσοκομείων Παπαγεωργίου, Ωνασείου και Ντυνάν, καθώς και τις δαπάνες νοσηλείας στο εξωτερικό ή τις δαπάνες διαφόρων Μ.Κ.Ο και Ιδρυμάτων της Εκκλησίας.

Ο ΣΕΚ και η ΠΕΙΚ εκπροσωπούν περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους και συντηρούν περισσότερες από 30.000 θέσεις εργασίας μέσω έμμεσων συνεργασιών ενώ καλύπτουν το 39% των υπηρεσιών υγείας στη χώρα.