Express Γιορτινό λίφτινγκ χωρίς νυστέρι

26-12-2016

Τις γιορτές όλοι έχουμε διάθεση ανανέωσης. Σήμερα έχουμε την δυνατότητα να απολαμβάνουμε σε χαμηλές πλέον τιμές τα σύγχρονα όπλα αντιγήρανσης: laser, botox, υαλουρονικό οξύ, μεσοθεραπεία , βλαστοκύτταρα κ.α..

Γίνονται στο ιατρείο, ανώδυνα και  χωρίς αναισθησία, σε χρόνο λιγότερο απ’ότι κρατά ένα διάλειμμα από τη δουλειά μας και αμέσως μετά μπορούμε να συνεχίσουμε όλες τις δραστηριότητές μας.

Botox Lift 

Οι νέες τεχνικές του botox απαλύνουν φυσικά τις ρυτίδες έκφρασης του προσώπου στο μέτωπο, στο μεσόφρυο και γύρω από τα μάτια, στον χήνειο πόδα, αποφεύγοντας τη δημιουργία του παγωμένου προσώπου όπως γινόταν στο παρελθόν.

Παράλληλα με την λείανση των ρυτίδων, το  botox βρίσκει εφαρμογή στην αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας τάσεως και των ημικρανιών, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά της υπεριδρωσίας σε μασχάλες και παλάμες.

Νέες προηγμένες  εφαρμογές του botox: mesobotox για εξάλειψη ρυτίδων έκφρασης στις παρειές, μετατροπή  σχήματος του προσώπου από στρογγυλό σε oval, ανύψωση και επιθυμητό σχήμα  των φρυδιών, ανύψωση πτωτικού ακρορρινίου ή γωνίας χειλέων, διόρθωση χαμόγελου με εμφανή ούλα άνω οδόντων, αύξηση ανοίγματος των οφθαλμών στα μικρά μάτια, εξάλειψη στα λακάκια γενείου, διόρθωση ασυμμετρίας προσώπου λόγω πάρεσης προσωπικού νεύρου, εξάλειψη βλεφαρόσπασμου. Επιτυγχάνεται με μία μόνο επίσκεψη και διαρκεί περίπου 4-6  μήνες.

Nefertiti lift:

Αν επιθυμείτε να αποκτήσετε τον νεανικό κομψό λαιμό της Αιγύπτιας βασίλισσας Νεφερτίτης, χωρίς χειρουργείο τότε μπορείτε να κάνετε το botox Nefertiti lift που σας χαρίζει ανόρθωση και εξάλειψη των οριζόντιων ρυτίδων και των κάθετων μπάντων του λαιμού.

Ενέσιμα Εμφυτεύματα Υαλουρονικού οξέος

Σήμερα αναπληρώνουμε το υαλουρονικό οξύ που φυσιολογικά υπάρχει στο δέρμα και συγκρατεί νερό, διατηρώντας έτσι την ελαστικότητα και ενυδάτωσή του.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσο, απόλυτα φυσικό και αφορά το γέμισμα-σβήσιμο των μόνιμων ρυτίδων: ρινοχειλικές, της «πικρίας», των χειλέων, του μετώπου και του μεσοφρύου.

Διαρκεί συνήθως από 8 έως 14 μήνες. Τα σύγχρονα ενέσιμα εμπεριέχουν αναισθητικό για ακόμα πιο ανώδυνη εφαρμογή.

Επιπλέον το υαλουρονικό  μπορεί να δώσει όγκο και να σμιλεύσει ένα πρόσωπο, να δώσει όγκο και περίγραμμα σε λεπτά χείλη, να τονίσει τα ζυγωματικά «μήλα», να κάνει τα φρύδια πιο γεμάτα, εκφραστικά και νεανικά, να αυξήσει ένα μικρό υποπλαστικό πηγούνι, να δώσει σχήμα σε μια μικρή μύτη και γενικά να διορθώσει εμβυθίνσεις, ατροφικές ουλές ακμής, σημάδια και μικροατέλειες σχήματος και ασυμμετρίας στο πρόσωπό μας.

Βλαστοκύτταρα

Ο εμπλουτισμός του λίπους με βλαστοκύτταρα έφερε την επανάσταση στην τεχνική μεταμόσχευσης λίπους ανεβάζοντας την επιβίωσή του στο 90-95% από 30-50% που ήταν πριν.

Xρησιμοποιούνται με μόνιμα αποτελέσματα στο “γέμισμα” των ρινοχειλικών ρυτίδων, την αύξηση των ζυγωματικά, των χειλιών και όπου αλλού  χρησιμοποιούμε τα γνωστά Fillers (υαλουρονικό κ.α) που είναι απορροφήσιμα και χρειάζεται να επαναληφθούν. 

Γίνεται με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης κατά την οποία συλλέγεται το λίπος πχ  από την κοιλιά ή τους μηρούς και κατόπιν το μισό από αυτό υπόκειται σε ειδική 2ωρη επεξεργασία για να μας δώσει τα βλαστοκύτταρα. Έπειτα γίνεται εμπλουτισμός του λίπους με τα βλαστοκύτταρα αυτά και γίνεται αυτομεταμόσχευση σε διάφορα σημεία του σώματος.

Μεσοθεραπεία MesoLift 

Πρόκειται για έγχυση-διείσδυση στο δέρμα ενός κοκτέιλ ουσιών στο πρόσωπο ή στο σώμα ανάλογα με τις ανάγκες όπως πχ μίγματος υαλουρονικού οξέος με αμινοξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που εξασφαλίζουν αντιγήρανση ή συσφικτικών για σφριγηλό νεανικό δέρμα. Η νέα μεσοθεραπεία αφορά αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες που λαμβάνονται από το πλάσμα του ίδιου του ασθενούς και εν συνεχεία εγχύονται στο δέρμα του. Μπορεί να γίνει ανά 1-2 εβδομάδες για 1-3 μήνες κατά περίπτωση.

Χημικό Peeling

Μετά από ένα καθαρισμό ή μετά από laser, μπορεί να ακολουθήσει ένα χημικό πίλινγκ που ανανεώνει και δίνει λάμψη στο δέρμα μας.

Σήμερα υπάρχουν εξελιγμένα ειδικά peeling για τη θεραπεία της ακμής (σαλικυλικό+ αζελαικό οξύ), την εξάλειψη των  κηλίδων (αζελαικό οξύ), των λεπτών ρυτίδων (λακτικό οξύ, TCA) κα.

Συνιστάται ανά 1 εβδομάδα για 1-3 μήνες, κατά περίπτωση.

LΑSER Lift

Τα σύγχρονα Laser peels γίνονται με το σύγχρονο Fractional CO2 Laser και προκαλούν δερμοαπολέπιση και λείανση των ρυτίδων και ουλών πχ ακμής, ενώ ταυτόχρονα σβήνουν τις καφέ κηλίδες, τα σημάδια, τις ραβδώσεις και τελευταία εφαρμόζονται και στην ανάπλαση και σύσφιξη του αιδοίου και του κόλπου ( laser vaginal rejuvenation).

Το fractional resurfacing είναι η πιο μοντέρνα, αποτελεσματική και ασφαλής θεραπεία που έχει να επιδείξει η αισθητική ιατρική σήμερα. Σαρώνει επιλεκτικά την επιφάνεια του δέρματος αφήνωντας ενδιάμεσες περιοχές ανέπαφες για πιο γρήγορη επούλωση. Προκαλεί αναδόμηση του κολλαγόνου χωρίς να καταστρέφει και να «ξεφλουδίζει» την επιδερμίδα όπως γινόταν παλιά με τα ισχυρά peeling, την δερμοαπόξεση  ή το παραδοσιακό laser resurfacing. Αφήνει μόνο μια ήπια ερυθρότητα που διαρκεί 1-3 μέρες.

Γίνεται μία συνεδρία ανά 1 μήνα και επαναλαμβάνονται κατά περίπτωση.

Το Nd-Yag Laser δρα σε βαθύτερες στιβάδες του δέρματος  και  προκαλεί την διέγερση της σύνθεσης κολλαγόνου, με αποτέλεσμα την ανάπλαση και σύσφιξη προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ και την μείωση των ρυτίδων, την βελτίωση της υφής του δέρματος, των ουλών ακμής, των μετεγχειρητικών ουλών και τη σμίκρυνση των διευρυμένων πόρων.  Μετά τη θεραπεία συνεχίζετε τις δραστηριότητές σας αφού αφήνει μόνο ήπια ερυθρότητα και οίδημα για 1-2 ώρες.

Χρειάζονται  6 συνεδρίες, για μια ολοκληρωμένη θεραπεία αντιγήρανσης, ή και περισσότερες κατά περίπτωση.

Επιπλέον το Nd-Yag Laser είναι ειδικό στο να σβήνει τις ευρυαγγείες στο πρόσωπο και στο σώμα , αλλά  βοηθά και στην καταπολέμηση της ακμής μειώνοντας την υπερέκκρισης σμήγματος.

Express Γιορτινό  Lift χωρίς νυστέρι σε 2 εβδομάδες :

Ενδεικτικά προτείνω ένα πρωτόκολλο συνδυασμού θεραπειών για μια express Γιορτινή  ανανέωση προσώπου:

A. Botox Lift : Βotox για τις ρυτίδες έκφρασης (πρόσωπο-λαιμό Nefertiti Lift- Mesobotox)

B. Μετά από μία εβδομάδα Laser Lift :

Nd-Yag Laser  +/-   Peeling  ή   CO2  Fractional Laser,  ανάλογα με την βαρύτητα του προβλήματος για ανάπλαση, σύσφιξη και λάμψη .

Γ. Μετά από μία εβδομάδα  Meso Lift

Υαλουρονικό ή Βλαστοκύτταρα +/- Μεσοθεραπεία, για εξάλειψη των μόνιμων ρυτίδων και ενυδατωμένο-σφριγηλό δέρμα.

Φυσικά ένας καθαρισμός  και μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης, ανάπλασης ή σύσφιξης κατά περίπτωση,  σε συνδυασμό με ειδικές κρέμες αντιγήρανσης με οξέα, είναι απαραίτητα  και συμπληρωματικά πριν και μετά από κάθε θεραπεία.

Ανανεωθείτε με τις πιο σύγχρονες ιατρικές επιστημονικές μεθόδους γρήγορα, ανώδυνα και αποτελεσματικά, ώστε το 2011  να σας βρει ανανεωμένους, ξεκούραστους και νεώτερους.

 

Χριστίνα Χριστοφορίδου

Πλαστικός Χειρουργός

Εξειδίκευση στην Προηγμένη Αισθητική Χειρουργική σε Λονδίνο-Μελβούρνη

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ  LASER

Αγ. Σοφίας 32, Θεσ/νίκη

Τηλ : 2310 222 437  & 694 7273304
φαξ: 2310 222 537  

[email protected]  [email protected]
www.christoforidou.gr   www.laser-aesthetic-surgery.gr