Εξυπνάδα: Αυτά είναι τα 10 σημάδια πως είστε πιο έξυπνοι απ’ όσο νομίζατε (βίντεο)

άνδρας με εξυπνάδα
22-03-2019

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε εάν είμαστε έξυπνοι και αμφισβητούμε την ευφυΐα μας. Υπάρχουν όμως ορισμένα σημάδια που μας δείχνουν εάν είμαστε έξυπνοι ή όχι. Ποια είναι αυτά;

Ο Justin Kruger και ο David Dunning συνεργάστηκαν με μια ομάδα υποτροφιών του Πανεπιστημίου Cornell. Ζήτησαν από τους μαθητές να προβλέψουν τα αποτελέσματά τους, αφού δοκιμάστηκαν σε κατηγορίες όπως το Humor, την γραμματική των Αγγλικών και τη δοκιμασία συλλογιστικής.

Τα αποτελέσματα της έρευνας τους δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της προσωπικότητας και της κοινωνικής ψυχολογίας το 1999 κι έδειξαν πως αυτοί που ήταν 100% σίγουροι ότι τα πήγαν εξαιρετικά καλά, κατέληξαν με χειρότερα αποτελέσματα από όσους ήταν πιο επικριτικοί απέναντι στον εαυτό τους.

Ο ψυχολόγος Oliver Burkeman έχει κάνει μια σημαντική έρευνα σχετικά με τον τρόπο ζωής των πιο λαμπρών μυαλών στον κόσμο. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να σώζουν τις ψυχικές τους ικανότητες για πιο σημαντικά πράγματα. Η ενσυναίσθηση είναι ένα σημάδι εξαιρετικής νοητικής νοημοσύνης. Αν είσαι συναισθηματικά έξυπνος, αγαπάς να γνωρίζεις νέους ανθρώπους και να μαθαίνεις νέα πράγματα.

Στο παρακάτω βίντεο αναφέρονται τα 10 χαρακτηριστικά που μας δείχνουν πως ίσως να είμαστε πιο έξυπνοι απ΄ όσο νομίζαμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Εξυπνάδα: Αυτά είναι τα 8 χαρακτηριστικά της