Φαλάκρα: Οι άντρες χωρίς μαλλιά είναι πιο γοητευτικοί

19-09-2017

Μπορεί να είναι απίστευτο. Είναι όμως αληθινό. Οι γυναίκες θεωρούν τους άντρες με φαλάκρα πιο γοητευτικούς και δυναμικούς. Αυτό έδειξε νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από δυο ομάδες μαθητών – κοριτσιών και αγοριών- να αξιολογήσουν διάφορες φωτογραφίες αντρών σύμφωνα με την ελκυστικότητα, την αυτοπεποίθηση και την κυριαρχία που μπορεί να αποπνέουν μέσα από την εικόνα. Οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τους φαλακρούς άντρες ως πιο «κυρίαρχους» και δυνατούς

 

Οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τους φαλακρούς άντρες ως πιο «κυρίαρχους» και δυνατούς, σε σχέση μ’ αυτούς που είχαν πιο πυκνά ή αραιά μαλλιά.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της έρευνας, «η επιλογή να απαλλαγούμε, τελείως, από τα μαλλιά, αποτελεί, αναμφισβήτητα μια μορφή μη λεκτικής συμπεριφοράς, μια μορφή έκφρασης που μεταδίδει πληροφορίες σχετικά με τον εαυτό μας, που είναι δύσκολο να παρατηρηθεί», υπονοώντας ότι οι φαλακροί άντρες μπορεί να είναι πιο πεπειραμένοι από εκείνους με πιο πυκνά μαλλιά.

Η μελέτη, κατέληξε, επίσης, στο συμπέρασμα ότι το γεγονός ότι οι φαλακροί άντρες αποδείχθηκαν πιο «κυρίαρχοι», μπορεί να σημαίνει ότι «θα είναι και καλύτεροι στις οικονομικές διαπραγματεύσεις».

Η μελέτη έδειξε, ακόμη, ότι οι φαλακροί άντρες είναι γοητευτικοί και εξαιρετικά ελκυστικοί προς τις γυναίκες, καθώς αποπνέουν εμπιστοσύνη, αυτοπεποίθηση και δυναμισμό.

Να σημειωθεί ότι το μοναδικό αρνητικό της έρευνας ήταν ότι οι φαλακροί άντρες έτειναν να δείχνουν -κατά μέσο όρο- τέσσερα χρόνια μεγαλύτεροι σε σχέση με τους υπόλοιπους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Φαλάκρα: Αυτή η συνήθεια στο ντους προκαλεί τριχόπτωση (βίντεο)
Επιστήμονες βρήκαν τι προκαλεί την φαλάκρα και τα γκρίζα μαλλιά