Φαρμακοποιοί: Τέρμα οι διημερεύσεις από 4 Μαΐου

26-12-2016

Σε άρση των διημερεύσεων από τις 4.5.2016 καλεί τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους ο Πανελλήνιος  Φαρμακευτικός Σύλλογος, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, με την συμμετοχή των 180 αντιπροσώπων και των προέδρων των Συλλόγων όλης της χώρας.

Στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που έχει αναρτηθεί στο site του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (www.pfs.gr), διευκρινίζεται ότι η απόφαση δεν αφορά τις διανυκτερεύσεις.

Εξάλλου ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Λουράντος συνοδευόμενος από τους νομικούς συμβούλους του ΠΦΣ κ. Ηλία Δημητρέλλο και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κυρία Σοφία Αγγέλου, προσήλθε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία έχει ήδη την διενέργεια  προκαταρκτικής εξέτασης για τις ελλείψεις φαρμάκων μετά από τις καταγγελίες των Φαρμακοποιών.

Ο κ. Λουράντος εξερχόμενος του Αρείου Πάγου μετά από συνάντηση 45 λεπτών , δήλωσε τα εξής :

«Μέρα με την μέρα οι ελλείψεις αυξάνονται. Ζητήσαμε από την κυρία Εισαγγελέα την διερεύνηση του απαράδεκτου αυτού φαινόμενου  και είμαστε σίγουροι ότι η έρευνα θα προχωρήσει σε βάθος. Δεσμευτήκαμε να καταθέσουμε  επιπλέον στοιχεία προκειμένου να διερευνηθεί  τελικά ποιοι ευθύνονται για τις ελλείψεις. Πρέπει οι έλληνες ασθενείς να μπορούν να προμηθεύονται απρόσκοπτα  τα φάρμακα τους και όχι να εξάγονται προκειμένου κάποιοι να πλουτίζουν θέτοντας σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία».