Φάτε στο σκοτάδι εάν θέλετε να αδυνατίσετε

26-12-2016
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αδυνατίσει κανείς. Άλλοι κόβουν απλά το φαγητό, άλλοι ακολουθούν περίπλοκες δίαιτες και άλλοι το ρίχνουν στην άσκηση. Τώρα Γερμανοί επιστήμονες λένε πως εάν θέλουμε να αδυνατίσουμε θα πρέπει να αρχίσουμε να τρώμε στο σκοτάδι.
 
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Konstanz στη Γερμανία έκαναν ένα απλό πείραμα. Πήραν άντρες και γυναίκες και τους χώρισαν σε δυο ομάδες. Η μια ομάδα έπρεπε να τρώει κανονικά με τα φώτα ανοικτά βλέποντας ενώ η άλλη είχε τα μάτια δεμένα όταν έτρωγε.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως όσοι τρώνε με κλειστά τα μάτια ή στο σκοτάδι, καταναλώνουν μέχρι και 10% λιγότερη τροφή.
Όπως αναφέρουν οι ειδικοί «κλείστε τα φώτα ή απλά φορέστε ένα μαντίλι για να μην βλέπετε τι τρώτε είναι ο εύκολος τρόπος για να χάσει κανείς κιλά».
 
Το απλό αυτό τρικ αποδίδει καρπούς καθώς αποτρέπει τα άτομα να τρώνε μεγάλες ποσότητες γιατί πολύ απλά, με κλειστά τα μάτια, απολαμβάνουμε το φαγητό μας αφού δεν έχουμε στόχο να φάμε όλο το πιάτο μας. Ακόμα κι αν δεν έχουμε χορτάσει, σταματάμε να τρώμε άρα και αδυνατίζουμε, υποστηρίζουν οι Γερμανοί επιστήμονες και προσθέτουν πως, όταν δεν βλέπουμε την τροφή μας, διεγείρεται ένα τμήμα του εγκεφάλου το οποίο “ανησυχεί” γι’ αυτό που τρώμε χωρίς να το βλέπουμε. 
 
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως, όσοι δεν έβλεπαν τι έτρωγαν, είχαν καταναλώσει 10% λιγότερη ποσότητα παγωτού από αυτή που είχαν καταναλώσει όσοι απολάμβαναν οπτικά το φαγητό τους. Επιπλέον, αυτοί που έτρωγαν στα σκοτεινά, είχαν υπερεκτιμήσει κατά 88% την ποσότητα που είχαν καταναλώσει. 
 
Όπως είπε η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Μπρίτα Ρένερ «τρώγοντας στα σκοτεινά, εμποδίζουμε την επονομαζόμενη “κεφαλική φάση της πέψης”,  η οποία ενεργοποιείται βλέποντας κανείς την τροφή του, την προώθηση της σιελόρροιας αλλά και την απελευθέρωση των γαστρικών υγρών καθιστώντας με τον τρόπο αυτό την τροφή λιγότερο εύκολη στην κατάποση».
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: