Φιλί: Πως διώχνει τις ρυτίδες από το πρόσωπο

14-11-2017

Φαίνεται πως ένα φιλί δεν κάνει καλό μόνο στην ψυχολογία μας και στην υγεία μας. Νέα έρευνα Αυστριακών επιστημόνων δείχνει πως ένα παθιασμένο φιλί με γλώσσα είναι ένα βήμα προς την ευημερία και την ευτυχία.

Τα συμπεράσματα της έρευνας που έκαναν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης στην Αυστρία είναι σαφή.

1.Ακόμη και μ΄ένα σύντομο φιλί, διάρκειας μόλις δέκα δευτερολέπτων, ανταλλάσσουμε 80 εκατομμύρια μικρόβια.Το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιεί τα “φονικά” κύτταρα του οργανισμού,τα οποία με τη σειρά τους ετοιμάζονται να εξοντώσουν τα επικίνδυνα-απρόσκλητα βακτήρια. Κατά συνέπεια, το ανοσοποιητικό περνά στην αντεπίθεση.
2. Επιπλέον, ενισχύεται το καρδιαγγειακό σύστημα. Με τη διαδικασία ενός φιλιού με διάρκεια, απελευθερώνονται πολλές ορμόνες που σχετίζονται με την καλή διάθεση. Έτσι νιώθει κανείς πιο ευτυχισμένος. Επιπλέον, μειώνεται η αρτηριακή πίεση καθώς και τα επίπεδα της “κακής” χοληστερόλης.
3. Για την γυναικεία ομορφιά το φιλί είναι “ατού”. Μ’ ένα παθιασμένο φιλί, το άτομο τείνει να γελά περισσότερο, γεγονός που δρα κατά της γήρανσης. Κι επειδή με το “γαλλικό φιλί” ενεργοποιούνται 38 μύες στο πρόσωπο, το στόμα και τη γνάθο, οι ρυτίδες μπορούν να μετριαστούν.

To φιλί θα πρέπει όμως να είναι απολαυστικό και για τις δύο πλευρές-και ίσως ακόμη και το “κλειδί” για το σεξ. Μια μελέτη της διαδικτυακής ιστοσελίδας γνωριμιών ElitePartner αποτυπώνει τις απόψεις ανδρών και γυναικών για αυτό που τους ενοχλεί περισσότερο στη διάρκεια του φιλιού.

1. Το 67 % των γυναικών χάνουν την ευχαρίστηση να φιλήσουν κάποιον που τους γεμίζει σάλια. Όμως μόνο ένας στους τρεις άνδρες που ρωτήθηκαν διαμαρτυρήθηκε για τα υγρά φιλιά.
2. Για το 58% των ανδρών όταν η γυναίκα δεν έχει ερωτική διάθεση, τότε ο αγαπημένος της βαριέται αφόρητα.
3. Σεξ χωρίς φιλί γίνεται; Και για τα δύο φύλα είναι αδιανόητο, κάτι σαν τηγανητές πατάτες χωρίς… κέτσαπ, όπως τουλάχιστον απάντησε το 57% των ερωτηθέντων.

Συμβουλές για… επαγγελματικά φιλιά:
1. Μια καλή αναπνοή είναι άκρως απαραίτητη. Το σκόρδο ή ο καπνός του τσιγάρου είναι για πολλούς δυσάρεστοι παράγοντες.Θα πρέπει να έχετε βουρτσίσει τα δόντια σας ή τουλάχιστον να έχετε μασήσει τσίχλα για δροσερή αναπνοή.
2. Ποια είναι η “κατάλληλη στιγμή” για ένα παθιασμένο φιλί; Το ένστικτό σας είναι η μαγική λέξη!
3. Ένα καλό φιλί αρχίζει απαλά και προσεκτικά και στη συνέχεια γίνεται όλο και πιο παθιασμένο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Φιλί: Γιατί οι ερωτευμένοι φιλιούνται με την γλώσσα;
Απιστία: Τα παθιασμένα φιλιά και το σεξ δια τηλεφώνου συνιστούν απιστία;