Φιλί σε άντρα με μούσι: Πόσο υγιεινό είναι;

26-12-2016

Πολλές γυναίκες είναι παντρεμένες ή έχουν σχέση με άντρα που έχει αφήσει μούσι. Πόσο υγιεινό είναι όμως το φιλί σε έναν άντρα με γένια; Έρευνα Βρετανών επιστημόνων δίνει την απάντηση.

Οι ερευνητές έκαναν μελέτες σε 408 αντρες με ή χωρίς μούσι, που εργάζονται στον τομέα της υγείας. Θέλησαν έτσι να εξακριβώσουν εάν τα γένια και τα μούσια κρύβουν μικρόβια και άρα κάνουν και τους άντρες αυτούς πιο… επικίνδυνους  στο φιλί.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσίευσε και η Γερμανική εφημερίδα Bild έδειξαν πως οι άντρες με γένια είχαν λιγότερα μικρόβια απ’ ότι οι ξυρισμένοι. Μάλιστα, οι ξυρισμένοι άνδρες είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μικρόβια τύπου MRSA στα μάγουλά τους.
Από την έρευνα φάνηκε ακόμα πως η συγκέντρωση μικροβίων στο πρόσωπό όπως ο σταφυλόκοκκος ήταν αυξημένη κατά 10% σε σε σχέση με τους μουσάτους.
 
«Εάν η γενειάδα δεν διατηρείται καθαρή, τότε μπορούν να εγκατασταθούν ακόμη και βακτήρια του εντέρου, όπως το E.Coli, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και γαστρεντερικές λοιμώξεις. Όποιος πλένει τακτικά τα χέρια του και διατηρεί καθαρή τη γενειάδα του, δεν κινδυνεύει να μολυνθεί ο ίδιος ή να μεταδώσει μικρόβια και βακτήρια σε όσους φιλάει», λέει ο Μπρους Ράιτ, ειδικός στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών και διευθυντής στην κλινική «H- Hair» στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: