Γάλα: 5 λόγοι που το κατσικίσιο είναι καλύτερο από το αγελαδινό

παιδί πίνει ένα ποτήρι γάλα
24-01-2022

Η χαρακτηριστική μυρωδιά και η έντονη γεύση του αποτρέπουν πολλούς από το να προτιμήσουν το κατσικίσιο γάλα. Κι όμως! Φαίνεται πως το κατσικίσιο αποκτά σταθερά έδαφος στις προτιμήσεις όσων προσέχουν τη διατροφή τους. Κι αυτό γιατί υπερέχει σε πολλά σημεία έναντι του αγελαδινού και των άλλων γαλακτοκομικών.

Τα οφέλη από το κατσικίσιο γάλα

  • Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά: Το κατσικίσιο περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Σε σύγκριση με το αγελαδινό, έχει υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Α και D, ασβεστίου και σεληνίου. Έρευνες έχουν δείξει ότι η απορρόφηση ορισμένων μεταλλικών στοιχείων που υπάρχουν στο κατσικίσιο γάλα είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με το αγελαδινό.
  • Λιγότερη λακτόζη: Περιέχει λιγότερη λακτόζη από το αγελαδινό και γι’ αυτό προτείνεται ως εναλλακτική λύση στους ανθρώπους που έχουν ελαφριάς μορφής δυσανεξία στη λακτόζη.
  • Πιο εύπεπτο: Το κατσικίσιοέχει μικρότερου μεγέθους λιποσφαιρίδια συγκριτικά με το αγελαδινό. Γεγονός που το καθιστά πιο εύπεπτο.
  • Ενισχύει τον μεταβολισμό: Έρευνες έχουν συνδέσει το κατσικίσιο γάλα με αυξημένη ικανότητα μεταβολισμού του σιδήρου και του χαλκού, ειδικά στην περίπτωση των ανθρώπων με πεπτικά προβλήματα.
  • Λιγότερο τοξικό: Τα περισσότερα αγελαδινά γάλατα περιέχουν αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες, κάτι που σπανίως ισχύει για το κατσικίσιο. Αυτό το καθιστά περισσότερο θρεπτικό και λιγότερο τοξικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Γάλα: Πως βοηθάει στην απώλεια βάρους