Γάμος: 7 στους 10 Αμερικανούς δεν έχουν πρόβλημα με τα… παιδιά εκτός γάμου

ο γάμος ενός ζευγαριού
05-01-2021

Μέχρι σήμερα πιστεύαμε πως ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει γάμος εάν ένα ζευγάρι θέλει να κάνει παιδιά. Κι όμως! Νέα Αμερικανική έρευνα δείχνει πως μόλις το 29% των Αμερικανών που συμμετείχε σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Gallup», υποστήριξε ότι θεωρεί «πολύ σημαντικό» για τα ζευγάρια να παντρευτούν προτού αποκτήσουν παιδιά

Για την πλειοψηφία των Αμερικανών δεν είναι πλέον σημαντικό να παντρευτείς προτού αποκτήσεις απογόνους. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε πριν από περίπου 15 χρόνια. Αυτό γράφει η αμερικανική εφημερίδα «New York Post».

Μόλις το 29% των Αμερικανών που συμμετείχε σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Gallup», υποστήριξε ότι θεωρεί «πολύ σημαντικό» για τα ζευγάρια να βάλουν βέρα στο… δεξί προτού αποκτήσουν παιδιά.

Το αντίστοιχο ποσοστό το 2006 ήταν σχεδόν το διπλάσιο: 49%

Ο γάμος και τα παιδιά χωρίς… βέρα

Στην πραγματικότητα, οι ηθικοί κανόνες σε ό,τι αφορά το κλασικό πρότυπο της οικογένειας χαλαρώνουν στις ΗΠΑ και όχι μόνο, σύμφωνα με τους δημοσκόπους.

Η ίδια έρευνα έδειξε επίσης ότι, το 73% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνεις σεξ προτού διαβούν το κατώφλι της εκκλησίας.
Το αντίστοιχο ποσοστό το 2001 ήταν 53%, σύμφωνα με την έρευνα.

«Αυτές οι τάσεις συνάδουν με τις αλλαγές σε ότι αφορά την συμπεριφορά και την στάση των Αμερικανών για πολλά θέματα. Θέματα που αφορούν τις ηθικές αξίες. Αυτές πλέον κινούνται σε μία λιγότερο παραδοσιακή κατεύθυνση τις τελευταίες δύο δεκαετίες». Αυτό αναφέρει το ινστιτούτο «Gallup», δημοσιεύοντας στην ιστοσελίδα του τα αποτελέσματα της έρευνάς του.

«Η ευρεία πλειοψηφία των Αμερικανών βλέπει πλέον το σεξ μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, που δεν έχουν παντρευτεί κι έχουν αποκτήσει παιδί, ως κάτι το ηθικά αποδεκτό», όπως γράφει το αμερικανικό ινστιτούτο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Γάμος: Πως όταν είναι δυστυχισμένος βλάπτει την υγεία μας