Γάμος: Τα ζευγάρια με περισσότερες ομοιότητες είναι πιο ευτυχισμένα

26-12-2016
Λένε πως όταν ένα ζευγάρι είναι πολλά χρόνια μαζί, αρχίζει να έχει τις ίδιες συνήθειες, τις ίδιες απόψεις και κοινά στοιχεία στον χαρακτήρα τους. Τώρα, έρευνα Αμερικανών ερευνητών έδειξε πως όταν το ζευγάρι μοιράζεται αυτές τις ομοιότητες από την αρχή, η επιτυχία του γάμου είναι πιο σίγουρη.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Iowa στις Ηνωμένες Πολιτείες εξέτασαν 291 νιόπαντρα ζευγάρια τα οποία απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με την επιλογή συζύγου, το ρόλο που παίζουν τα όμοια ή αντίθετα χαρακτηριστικά στη σχέση, την εξέλιξη της σχέσης τους μέσα στο γάμο και το βαθμό ευτυχίας που νιώθουν μέσα στο γάμο τους.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι άνθρωποι ελκύονται και έχουν τάση να παντρεύονται άτομα που έχουν μαζί τους κοινά σημεία όσον αφορά τη νοοτροπία, τη θρησκεία, τις αξίες και τα πιστεύω.
Μάλιστα, όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, οι σύζυγοι είχαν μεταξύ τους εξαιρετικά πολλές ομοιότητες στο θέμα της νοοτροπίας αλλά και της θρησκείας και των πιστεύω τους.
 
Οι ειδικοί βρήκαν πως οι ομοιότητες στην προσωπικότητα ήταν καθοριστικές στο να υπάρξει και μακροπρόθεσμα η σχέση και ένας ευτυχισμένος γάμος.
Οι ομοιότητες σχεδόν σε όλους τους τομείς ήταν τελικά το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο και μεγάλο σε διάρκεια.
 
Όπως λένε οι ερευνητές τα ευρήματα της έρευνας καταρρίπτουν με τον πιο απόλυτο τρόπο την ρήση πως τα ετερώνυμα έλκονται.
Όπως λένε, μετά τα πρώτα στάδια μιας γνωριμίας και ενός γάμου έρχονται οι δυσκολίες της ζωής και αν το ζευγάρι δεν έχει τις ίδιες απόψεις σε πολλά ζητήματα ο γάμος δεν μπορεί να  είναι ευτυχισμένος και δεν μπορεί να κρατήσει.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: