“Γέφυρα” μεταξύ πανεπιστημίων και αγοράς εργασίας ο ΣΦΕΕ

26-12-2016

Με το 20% του συνολικού τζίρου να επανεπενδύεται, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σε έρευνα και ανάπτυξη, η φαρμακοβιομηχανία δίκαια αποτελεί ελπίδα για την ανάκαμψη της οικονομίας και την δημιουργία νέων, υψηλής εξειδίκευσης θέσεων εργασίας.

Δεδομένης της δυναμικής λοιπόν του κλάδου, αλλά και της ανάγκης για συνεχή ανατροφοδότηση της “δεξαμενής” ιδεών από ταλαντούχους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τον κλάδο του φαρμάκου, ο ΣΦΕΕ, για τρίτη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του θεσμού Business Days, άνοιξε τις πόρτες του σε νέους επιστήμονες, απευθύνοντάς τους πρόσκληση να «σκεφτούν» για το χώρο της Υγείας, αλλά και δίνοντάς τους πρακτικές συμβουλές για μια επιτυχή καριέρα.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιορδάνης Λαδόπουλος, το “παρών” έδωσαν περισσότεροι από 100  προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές Φαρμακευτικών, Ιατρικών, Οικονομικών και Πολυτεχνικών Σχολών, οι οποίοι και ξεναγήθηκαν στον κόσμο της καινοτομίας, των τάσεων και των προοπτικών στον κλάδο του φαρμάκου για απασχόληση και ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας από διακεκριμένα στελέχη της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

“Το φάρμακο και η παραγωγή του αποτελεί αναπτυξιακό πυλώνα για την ελληνική οικονομία. Και όλα αυτά σε έναν κλάδο που με καταλύτη την καινοτομία δημιουργεί όχι απλά προστιθέμενη αξία αλλά ένα αγαθό που στοχεύει στη μακροζωία και την βέλτιστη ποιότητας ζωής όλων των πολιτών χωρίς καμία διάκριση” ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Πασχάλης Αποστολίδης.

Τόνισε, δε, παράλληλα πως ιδιαίτερα σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το στοίχημα για όλους μας είναι να κρατήσουμε τους υψηλά καταρτισμένους νέους στη χώρα μας και να αντιστρέψουμε τη διαρροή προς το εξωτερικό.

Οι ομιλίες των διακεκριμένων στελεχών που συμμετείχαν στο “εργαστήριο” αυτό της 8ης Ιουλίου, αξίζει να αναφερθεί, δεν αρκέστηκαν στην παράθεση στοιχείων. Αντίθετα, ήταν σε μεγάλο βαθμό βιωματικές, περιγράφοντας την πορεία προς την επιτυχία, τις ευκαιρίες για πρακτική άσκηση σε εταιρίες, τον τρόπο λειτουργίας και την φιλοσοφία μεγάλων εταιριών του κλάδου, τα επιχειρηματικά μοντέλα που κερδίζουν έδαφος, αλλά  και τις προοπτικές επιχειρηματικότητας και απασχόλησης στο Φαρμακευτικό Χώρο.

Στο φετινό Business Day, σημειώνεται, συμμετείχαν εισηγητές από τις μεγάλες ελληνικές και διεθνείς φαρμακευτικές εταιρίες: AbbVie, AstraZeneca, Bayer, Boehringer-Ingelheim, Genesis, Janssen-Cilag, Merck, MSD, Pharmaserve-Lilly, Vianex και Vian.