Γενικός Γραμματέας ΟΕΝΓΕ: Το νοσοκομείο Σαντορίνης δεν είναι δημόσιο νοσοκομείο

18-01-2017

Για επέκταση του μοντέλου λειτουργίας του νοσοκομείου Σαντορίνης και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ κ. Παναγιώτης Παπανικολάου. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Παπανικολάου ανέφερε ότι το νοσοκομείο Σαντορίνης «δεν είναι δημόσιο νοσοκομείο!».

Όπως εξήγησε, «για πρώτη φορά στα χρονικά έχουμε μέσα στα πλαίσια του ΕΣΥ μια υγειονομική μονάδα που λειτουργεί με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με καθαρά  ιδιωτικοοικονομικό τρόπο λειτουργίας, δεν ανήκει στο ΕΣΥ, δε διοικείται από το ΕΣΥ, ανήκει στην ΑΕΜΥ ΑΕ, εκεί είναι εκτός κάθε δημοσίου ελέγχου».

Σύμφωνα με τον γ.γ. της ΟΕΝΓΕ, «μπορεί η διοίκηση που διορίζεται από την ΑΕΜΥ ΑΕ να προσλαμβάνει οποίον θέλει, για όσο χρονικό διάστημα θέλει, με οποία αδιαφανή διαδικασία θέλει, να τον απολύει οπότε θέλει και να έχει ότι εργασιακή σχέση θέλει».

Υποστήριξε μάλιστα ότι «εκεί αν πάτε θα σας αντιμετωπίσει ένας νοσηλευτής και ένας εφημερεύον γιατρός κατάκοπος των 500 ευρώ το μήνα που θα τον έχουν αναγκάσει να κάνει 7 εφημερίες σερί και από την άλλη μεριά μπορεί να έρθει να σας χειρουργήσει ο κύριος καθηγητής εκ των Αθηνών που θα πεταχτεί με ένα ελικόπτερο και να σας πει «δώστε μου νομίμως 5.000 φακελάκι».

Αυτό το μοντέλο, υπογράμμισε ο κ. Παπανικολάου, «με κερκοφόρα το νοσοκομείο Σαντορίνης, βλέπουμε τάσεις να επεκταθεί σιγά-σιγά σε όλο το ΕΣΥ. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα με την Σαντορίνη».