Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να λειτουργούν ξεχωριστά τμήματα επειγόντων

26-12-2016

Κανονικά λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”ενώ όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας σε ένα μήνα από σήμερα το νοσοκομείο θα παραλάβει και τον καινούργιο τομογράφο μέσω ΕΣΠΑ

Τα προβλήματα όμως του νοσοκομείου δε σταματούν εδώ. Οι φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ειδικευόμενοι γιατροί αποτυπώνουν μία κατάσταση ζοφερή για το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας.

Ο υπουργός Υγείας σχολιάζοντας τις φωτογραφίες αυτές που παρουσιάζουν ανθρώπους στοιβαγμένους στους χώρους των εφημερευόντων ιατρείων πάνω σε φορεία κρεβάτια και ράντζα χωρίς βέβαια να μιλήσει για την ταμπακιέρα και να εξηγήσει την κατάσταση δήλωσε:

«Τους ευχαριστώ για αυτή τη φωτογραφία. Δεν ξέρω βέβαια γιατί την έβγαλαν τώρα. Έπρεπε να την έχουν βγάλει εδώ και πολλούς μήνες, καθώς αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο στα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία, εκεί όπου συγκεντρώνονται οι ασθενείς.”

Μάλιστα πρόσθεσε ο κος Γεωργιάδης θα χρησιμοποιήσουμε το μέτρο της κινητικότητας και τον αναπροσανατολισμό του χαρακτήρα κάποιων νοσοκομείων ακριβώς για ναντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση.

Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κος Γεωργιάδης  να πάμε όπως είπε σε μια λογική, όπως στο εξωτερικό, να υπάρχουν ανεξάρτητα ΤΕΠ, (τμήματα επειγόντων περιστατικών) όπου θα γίνεται διαχωρισμός των ασθενών που πηγαίνουν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Τώρα αυτό που συμβαίνει στην πράξη, είναι ότι όλοι θέλουν τα μεγάλα νοσοκομεία, άρα έχουμε πολύ μεγάλη προσέλευση ασθενών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και για κάποια ώρα, μέχρι να κατευθυνθεί ο κάθε ασθενής στο θάλαμό του, δημιουργείται αυτό το φαινόμενο. Δεν είναι κάτι καινούργιο».