Γεωργιάδης: Απ’ ότι γνωρίζω η απεργία των γιατρών ΕΟΠΥΥ δεν έχει μεγάλη επιτυχία

26-12-2016

Για άλλη μια φορά και ενώ οι γιατροί δεν πήγαν στο ραντεβού που είχε προγραμματισθεί με τον υπουργό Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης δηλώνοντας ανοιχτός στο διάλογο, κάνει έκκληση στους γιατρούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει αποφασισθεί ακόμη το τελικό σχέδιο.

«Πιστεύω» είπε ο κος Γεωργιάδης, «ότι έχουν σπεύσει οι γιατροί να κάνουν μια απεργιακή κινητοποίηση, ενώ ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το σχέδιο. Έχω πει ότι μόλις μου δοθεί το σχέδιο, θα καλέσω τους γιατρούς να κάνουμε διάλογο. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο. Καλό είναι να επιστρέψουν στην εργασία τους όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Σχετικά με το κατά πόσο είναι επιτυχημένη η σημερινή απεργία των γιατρών ο υπουργός Υγείας απάντησε:

«Δεν έχω το ακριβές νούμερο αυτή τη στιγμή. Απ΄ ό,τι γνωρίζω από τα πρώτα τηλεφωνήματα που έκανα, δεν έχει μεγάλη επιτυχία. Παρά ταύτα θα σας δώσω και το ακριβές ποσοστό στην πορεία της ημέρας».

Τέλος, σχετικά με τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, σύμφωνα με τον κο Γεωργιάδη, «η χρηματοδότηση των νοσοκομείων γίνεται κανονικά και είμαστε πλήρως εντός των προϋπολογισμών τους και εντός των στόχων. Για την ακρίβεια, θα πάμε και λίγο καλύτερα απ’ ό,τι αναμέναμε» υποστηρίζει ο Υπουργός.