Γεωργιάδης: Αργά αλλά σταθερά τα πρώτα βήματα του ΠΕΔΥ

26-12-2016

Αργά αλλά σταθερά επαναλειτουργούν τα πολυ-ιατρεία του ΠΕΔΥ, στα οποία από την Πέμπτη άνοιξαν για συνταγογράφηση και για εξετάσεις πολιτών. Όσοι πολίτες προσέφυγαν σε κάποιο πολυ-ιατρείο και εφόσον υπάρχει ο γιατρός ειδικότητας που αναζητούσαν, εξυπηρετήθηκαν.

Οι γιατροί δέχονται χωρίς ραντεβού και όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό (ΜEGA), από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και η λειτουργία των τηλεφωνικών ραντεβού, για την καλύτερη οργάνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στην Αθήνα, το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι μέχρι τη Δευτέρα η πλειονότητα των γιατρών θα έχει υπογράψει τις πράξεις ανάληψης υπηρεσίας. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα εξυπηρετούνται και από τις 24 μεγάλες μονάδες – πολυϊατρεία στην περιοχή ευθύνης της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Στη μονάδα του Πειραιά και στη μονάδα του Περιστερίου -υπάγονται στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου- οι πολίτες εξυπηρετούνται κανονικά. Στις υπόλοιπες μονάδες οι γιατροί έχουν κληθεί να μεταβούν στην οικεία περιφερειακή τους μονάδα για να υπογράψουν τις πράξεις ανάληψης. Σημειώνεται ότι ειδικά για τα νησιά, οι γιατροί πρέπει να μεταβούν στα νοσοκομεία για να προχωρήσουν τις διαδικασίες, γεγονός που δημιουργεί μεγαλύτερη καθυστέρηση στην λειτουργία των μονάδων.