Γεωργιάδης στη Βουλή: ηπιότερη η πρόταση της Task Force για την ΠΦΥ, από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ

26-12-2016
Σε εσωτερικούς λόγους του ΣΥΡΙΖΑ, απέδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σύμφωνα με το ΑΠΕ, την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για διγλωσσία εκτός των όσων λέει για το Μνημόνιο και σε άλλους κρίσιμους τομείς όπως είναι η Υγεία.
 
Ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε έγγραφα, τα οποία δείχνουν ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι πιο σκληρή από αυτή της Τask Force, στην οποία αντέδρασαν οι γιατροί και επέκρινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού, εκτός των άλλων, υποδεικνύει το κλείσιμο των ιατρείων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
 
«Οι γιατροί δεν είχαν βέβαια καταλάβει ότι η πρόταση της Τask Force ήταν ηπιότερη από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να κάνει και στην Υγεία αυτό που κάνει και με το Μνημόνιο: άλλα λέει από δω, άλλα από κει», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.
 
Ο υπουργός Υγείας είπε ακόμη πως «όλη αυτή η φασαρία που βλέπει ο ελληνικός λαός, οι κατηγορίες για χούντα, οι απεργίες οι οποίες κάνουν είναι για να εφαρμόσουν ακριβώς τις ίδιες προτάσεις» και προσέθεσε «πως τα ψέματα τελείωσαν, η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».
 
Αφού είπε πως ο Τσίπρας πράγματι έκανε μια σημαντική αποκάλυψη από το Τέξας, διερωτήθηκε καταλήγοντας: «Αφού τελικά δεν θα σκίσει το Μνημόνιο γιατί δεν καθόμαστε να κάνουμε μια κανονική συζήτηση και να συνεννοηθούμε αντί να μιλούμε για χούντες και πολλά άλλα, τα οποία το μόνο που είναι να πλήττουν το κοινοβουλευτικό μας σύστημα;».