Για να εμποδίσουν τη ψηφοφορία άφησαν χωρίς φάρμακα και εξετάσεις τους ασθενείς σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία!

26-12-2016

Χάος σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία προκάλεσε η κίνηση διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών να θέσουν εκτός λειτουργίας το σέρβερ του πανεπιστημίου προκειμένου να εμποδίσουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία για ανάδειξη συμβουλίου διοίκησης.

Η ιατρική σχολή και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία καλύπτονται από το ίδιο δίκτυο με συνέπεια οι ασθενείς να μείνουν χωρίς φάρμακα και εξετάσεις αφού οι γιατροί δε μπορούσαν να συνταγογραφήσουν και οι κλινικές δε λειτουργούσαν.

Έπειτα από παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Αθήνας Παναγιώτας Φάκου διετάχθη έρευνα την οποία διενεργεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Το Λαϊκό, ένα από τα νοσοκομεία το οποίο έμεινε εκτός λειτουργίας λόγω της απερίγραπτης κίνησης αυτών των ανεγκέφαλων υπαλλήλων και φοιτητών, κατάφερε να λειτουργήσει εν μέρει με δανεικό σέρβερ από το Ιπποκράτειο χωρίς όμως να είναι εφικτό να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής της Αθήνας Ιωάννης Δημόπουλος κατήγγειλε ότι λόγω της κατάληψης του σέρβερ δημιουργήθηκε πρόβλημα στο όχι μόνο στο Λαϊκό αλλά και στο Αρεταίειο στο Αιγινήτιο και στο Αττικό. Ως εκ τούτου αναφέρει σε ανακοίνωσή του η διακοπή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας που έχει προκύψει, έχει ως αποτέλεσμα την παρακώλυση του ιατρικού και νοσηλευτικού έργου, δυσχέρεια στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, στη λήψη και προώθηση αποτελεσμάτων και στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.