Για ποια χρήση θέλουν περισσότερο τα smarthones οι φοιτητές;

26-12-2016
Τα smartphones είναι πλέον στην ζωή όλων μας. Με αυτά μιλάμε, στέλνουμε μηνύματα, ελέγχουμε τα emails μας, μπαίνουμε στο διαδίκτυο, ακούμε μουσική, παίζουμε παιχνίδια. Για ποια χρήση όμως τα προτιμούν οι φοιτητές; Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δίνει την απάντηση.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν σε μια ομάδα φοιτητών δώρο iPhones για ένα χρόνο. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, έλεγχαν τι χρήση έκαναν στα κινητά οι φοιτητές.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Educational Psychology, έδειξαν πως οι φοιτητές δεν χρησιμοποίησαν τα έξυπνα κινητά για να τους βοηθήσουν σε κάποια εργασία ή να βρουν δουλειά. Οι περισσότεροι προτίμησαν να το χρησιμοποιήσουν για να μπουν στο Facebook κι άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για να ακούσουν μουσική.
Οι περισσότεροι μάλιστα παραδέχτηκαν πως τα iPhones τους αποσπούσαν την προσοχή από τις υποχρεώσεις τους.
 
Οι ειδικοί λοιπόν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι φοιτητές χρειάζονται συνεχή καθοδήγηση όταν χρησιμοποιούν την τεχνολογία.
 
Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Philip Kortum. «Πίστευα, ότι αυτή η ομάδα φοιτητών θα άρπαζε αμέσως την ευκαιρία για τα εκπαιδευτικά οφέλη που παρείχε η τεχνολογία» και προσέθεσε πως «στην αρχή ήταν όλοι ενθουσιασμένοι, όμως στο τέλος του πειράματος εξέφρασαν προβληματισμούς».
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: