Για θερμό Αύγουστο κάνει λόγο ο ΠΦΣ

26-12-2016

Στην προειδοποίηση ότι ο Αύγουστος μπορεί να εξελιχθεί στον πιο θερμό μήνα, προχώρησε χθες η διοίκηση του Πανλλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, διεκδικώντας με τον τρόπο αυτό την τήρηση των δεσμέυσεων από την πλευρά της Πολιτείας. Όπως αναφερει σχετική ανακοίνωση του ΠΦΣ, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας  και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων οι φαρμακοποιοί βρισκονται σε συνεχή αναμονή για την εξόφληση των ληξιπροθέσμων χρεών.

Οι φαρμακοποιοί αναμένουν την υλοποίηση των επισήμων δεσμεύσεων της πολιτείας που αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση, για την εξόφληση χρεών που ανέρχονται σε 75.000.000  ευρώ και χρονολογούνται από το 2010!

«Ο κόμπος έφθασε στο χτένι και τα όποια οικονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί μαζί με την υπομονή μας» , τονίζουν οι φαρμακοποιοί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Αύγουστος μπορεί να γίνει ακόμη πιο θερμός.

Είναι ευθύνη και καθήκον της Πολιτείας να επιλύσει επιτέλους  όποια γραφειοκρατικά εμπόδια υπάρχουν και να απελευθερωθούν τα χρήματα που λιμνάζουν στα ασφαλιστικά ταμεία, έτσι ώστε η φαρμακευτική αγορά να πάρει μια μικρή ανάσα ρευστότητας, τονίζουν ενώ ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης αναφέρει κλείνοντας την ανακοινωση ότι «Η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να ξεπερασθούν οι αγκυλώσεις που αφορούν την εξόφληση όλων των οφειλόμενων των προηγούμενων ετών αλλά και την επίσπευση των πληρωμών των υποχρεώσεων του 2013»