Γιατί αρρωσταίνουμε στις διακοπές μας;

26-12-2016
Χριστούγεννα για κάποιους τυχερούς σημαίνει και διακοπές. Έχετε παρατηρήσει όμως πως ορισμένοι άνθρωποι πάντα τυχαίνει να αρρωστήσουν στις διακοπές τους; Γιατί συμβαίνει αυτό άραγε; Ολλανδοί επιστήμονες έχουν την απάντηση.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Tilburg στην Ολλανδία μελέτησαν 1.900 άντρες και γυναίκες, με σκοπό να διαπιστώσουν γιατί κάποιοι πάντα αρρωσταίνουν στις διακοπές.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο Quartz, έδειξαν πως όντως ένα 3% των ανθρώπων δήλωσε πως πάντα αρρωσταίνει κατά τη διάρκεια των διακοπών.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Ad Vingerhoets το φαινόμενο οφείλεται στο άγχος που έχουν ορισμένοι όλες τις προηγούμενες ημέρες πριν φύγουν για διακοπές. Άγχος να ετοιμαστούν, άγχος για να μην ξεχάσουν κάτι, άγχος μην συμβεί κάτι όσο λείπουν.
 
Ο καθηγητής William Schaffner από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει και μια άλλη εξήγηση. Λέει πως οι άνθρωποι αρρωσταίνουν κατά τη διάρκεια των διακοπών εξ΄αιτίας του κλίματος εκεί που πηγαίνουν, των διαφορετικών καιρικών συνθηκών ή ακόμα και του ίδιου του ταξιδιού όταν αυτό είναι μακρύ και κουράσει.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: