Γιατί έχουμε αύξηση θνησιμότητας σε ηλικιωμένες γυναίκες με καρκίνο του μαστού

26-12-2016

Οι γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού σε προχωρημένη ηλικία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από τη νόσο συγκριτικά με γυναίκες που διαγνώσθηκαν σε νεώτερη ηλικία, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε  από την ομάδα του Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Χρήστου Μαρκόπουλου.

Ο κύριος Μαρκόπουλος μιλάει στο Healthview  για τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας που αναδεικνύουν το γεγονός ότι οι ηλικιωμένες ασθενείς «υποθεραπεύονταν». Η ανεπαρκής θεραπεία εξηγεί ο Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής  Χειρουργικής Εταιρείας  έχει ως αποτέλεσμα η ασθένεια στις ηλικιωμένες γυναίκες να εξελίσσεται διαφορετικά από ότι στις νεώτερες και να σημειώνονται μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας.

«Πλέον με την αύξηση γήρανσης του πληθυσμού οι γυναίκες όσο αυξάνει η ηλικία τους τόσο αυξάνουν και οι πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού. Θα πρέπει όμως και οι πιο ηλικιωμένες γυναίκες να έχουν τη φροντίδα και τη θεραπεία που τους αξίζει όπως και οι νεώτερες» τονίζει ο κύριος Μαρκόπουλος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του κυρίου Μαρκόπουλου εδώ.

Ο Χρήστος Μαρκόπουλος είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού και Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.