Γιατί είναι πάντα παλιά τα περιοδικά στις αίθουσες αναμονής των ιατρείων;

26-12-2016
Όλοι έχουμε παρατηρήσει πως τα περιοδικά που υπάρχουν στα σαλόνια των γιατρών και διαβάζουμε όσο περιμένουμε να έρθει η σειρά μας είναι παλιά. Τώρα, μια νέα Βρετανική έρευνα που ζήτησε ο ίδιος ο ιατρικός σύλλογος αποκαλύπτει τον λόγο.
 
Όπως αποκάλυψε η έρευνα ο λόγος που λείπουν τα περιοδικά είναι επειδή οι ασθενείς τα παίρνουν. Μάλιστα, όταν οι ειδικοί έβαλαν σε αίθουσα αναμονής ιατρείου καινούργια και παλιά περιοδικά, τα νέα περιοδικά εξαφανίστηκαν 15 φορές πιο γρήγορα από τα παλιά επάνω από το τραπεζάκι. Συγκεκριμένα στην Βρετανία καταγράφηκαν πάνω από 12.6 εκατομμύρια εξαφανίσεις περιοδικών τον χρόνο, με αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή οι ασθενείς έκλεβαν τα νέα περιοδικά 60% περισσότερο από αυτά που ήταν δυο μηνών ή και πιο παλιά.
 
Οι γιατροί απαντούν βάζοντας στα τραπεζάκια τους περιοδικά όπως ο Economist αντί για περιοδικά όπως το ΟΚ! και το HELLO ή το People που οι ασθενείς τους έκλεβαν συνέχεια πριν καν προλάβουν τα πάρουν. Όπως υπολογίστηκε πρόκειται για ένα κόστος που φτάνει τα 12.6 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο. Ποσό που θα ήταν πολύ χρησιμότερο αν πήγαινε στην περίθαλψη.