Γιατί μετά τα 60 γινόμαστε πιο διαλλακτικοί

26-12-2016
Χωρίς καμία αμφιβολία οι συμπεριφορά μας καθώς μεγαλώνουμε αλλάζει. Μπορεί να αποκτούμε περισσότερη υπομονή… ή και λιγότερη ανάλογα με την περίπτωση. Τώρα, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως μετά τα 60 γινόμαστε και πιο διαλλακτικοί.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Michigan στο Ann Arbour των Ηνωμένων Πολιτειών μελέτησαν 247 άντρες και γυναίκες ηλικίας από 25 ετών και άνω.
Οι ειδικοί τους έβαλαν να βρουν λύσεις σε ορισμένες κοινωνικές διενέξεις που τους παρουσίασαν.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Ρroceedings of the Νational Αcademy of Sciences (ΡLoS), έδειξαν πως οι άνθρωποι άνω των 60 ετών μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν καλύτερα διενέξεις και τις διχογνωμίες σε σύγκριση με τους πιο νέους. 
Συγκεκριμένα, τις πιο ευρηματικές λύσεις βρήκαν οι εθελοντές άνω των 60 ετών, ενώ τις λιγότερο ευρηματικές τα άτομα ηλικίας από 25 έως 41 ετών.
 
Γιατί συμβαίνει αυτό; Όπως εξηγούν οι ειδικοί οι ηλικιωμένοι μπορούν να δουν με μεγαλύτερη ευκολία όλες τις διαστάσεις του προβλήματος, ενδιαφέρονται περισσότερο να αναζητήσουν μια συμβιβαστική λύση και είναι πρόθυμοι να παραδεχτούν ότι υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρουν. 
 
Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Ρίτσαρντ Νίσμπετ και οι συνεργάτες του έβγαλαν λοιπόν το γενικό αλλά επιστημονικά πλέον τεκμηριωμένο συμπέρασμα πως μετά τα 60 γινόμαστε πιο σοφοί.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: