Γιατί μία γυναίκα απατά τον άνδρα της

26-12-2016

Η πιο λογική απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι, όταν ο γάμος της ή η σχέση της κοντεύουν να τελειώσουν. Μια άλλη λογική απάντηση είναι όταν είναι πια ερωτευμένη με τον σύντροφο της. Κι όμως. Δεν είναι αυτή η σωστή απάντηση. Έρευνα που έγινε στα πλαίσια της ημερίδας του Αμερικανικού Οργανισμού σεξολόγων, δίνει μια εντελώς διαφορετική εξήγηση στις εξωσυζυγικές σχέσεις των γυναικών. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με αυτή οι γυναίκες που απατούν τους άντρες τους εξακολουθούν να είναι ικανοποιημένες από τους γάμους τους.
Στην έρευνα συμμετείχαν 100 γυναίκες ηλικίας 35- 45. Οι περισσότερες από αυτές είπαν πως αν και δεν θα είχαν πρόβλημα να απατήσουν τους άντρες τους, δεν έχουν και σκοπό να διαλύσουν τον γάμο τους. Το 37% των ερωτηθέντων είπε πως θα το έκανε γιατί απλά επιζητά «ρομαντισμό και πάθος».

Μπορεί να σκέφτεστε πως αυτό μπορεί να διορθωθεί μέσα στο γάμο ή τη σχέση με ένα ρομαντικό δείπνο ή με μερικά λουλούδια από τον σύζυγο τους. Δεν ισχύει όμως αυτό. Γιατί; Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες βαριούνται το σεξ με τον ίδιο άνθρωπο όσο και οι άντρες. Αυτό βέβαια δεν λύνεται με πολλές ελεύθερες σχέσεις. Όπως λέει η καθηγήτρια σεξολογίας και σύμβουλος σχέσεων, Jenni Skyler, «πολλά ζευγάρια, ακόμα και όταν είναι πολύ ερωτευμένα, δεν ξέρουν πώς να μιλήσουν ανοιχτά για το σεξ μεταξύ τους».

Πάντως για να ξαναγυρίσουμε στο ερώτημα γιατί μία γυναίκα απατά τον άνδρα της η απάντηση μπορεί να είναι πού απλά για τους ίδιους λόγους που και ένας άνδρας απατά τη γυναίκα του.