Γιατί οι άντρες δεν θέλουν να φορούν προφυλακτικό;

26-12-2016
Στις ημέρες μας όλοι μας γνωρίζουμε πως το ασφαλές σεξ είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ένας από τους τρόπους για να διασφαλίσουμε το ασφαλές σεξ είναι το προφυλακτικό. Κι όμως, έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση  Journal of Sex Research έδειξε πως 80% των ανδρών έχουν βρει τους τρόπους για να αποφεύγουν τη χρήση του προφυλακτικού.
 
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Τι είναι που κάνει τους άντρες να μην θέλουν το προφυλακτικό στο σεξ; Επιστημονική απάντηση μπορεί να μην υπάρχει, το Maxim όμως έκανε τη δική του έρευνα ανάμεσα στους αναγνώστες του και μας δίνει πέντε πιθανούς λόγους.
 
– Αυθορμητισμός
Το σεξ μπορεί να προκύψει ξαφνικά και αυθόρμητα, να τους πιάσει απροετοίμαστους. Και τότε εκείνοι δεν θέλουν να σταματήσουν τη στιγμή επειδή δεν έχουν προφυλακτικό
 
– «Φίλοι με οφέλη»
Μπορεί η γενιά των millennials να έχουν λιγότερες σεξουαλικές επαφές από τους γονείς τους, αυτό όμως δεν σημαίνει πω ς έχουν και λιγότερους παρτενέρ. Η λεγόμενη «Generation Y» έχει ανακαλύψει αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν «friends with benefits», κοινώς…«φίλοι με οφέλη», Επειδή σε αυτές τις σχέσεις υπάρχει η αίσθηση της ασφάλειας και της οικειότητας, οι σύντροφοι γρήγορα βάζουν στην άκρη το προφυλακτικό.
 
– Ρίσκο και ανταμοιβές
Νέα μελέτη έδειξε το να τραβηχτεί ο άντρας ακριβώς πριν την την εκσπερμάτωση είναι σαφώς πιο αποτελεσματικός τρόπος αντισύλληψης από το προφυλακτικό. Έτσι, πολλοί άντρες το προτιμούν.
 
– Καλός ρυθμός
Δεν είναι και πολύ ρομαντικό να σταματήσει κανείς την ερωτική πράξη πάνω στα πάθος για να βάλει προφυλακτικό. Κάτι τέτοιο κόβει τη διάθεση. Πολλοί άντρες λοιπόν προτιμούν να συνεχίζουν χωρίς αυτό.
 
– Είναι άβολα
Πολλοί άντρες τα βρίσκουν πολύ άβολα επειδή χαλάνε την αίσθηση και στεγνώνουν.
 
Σίγουρα όμως, όπως προειδοποιούν και οι ειδικοί, οι άντρες θα πρέπει να σκεφτούν και τα υπέρ και τα κατά των προφυλακτικών και καταλάβουν πως τα υπέρ είναι πολύ περισσότερα εάν έχουν στο μυαλό τους όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά και τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες που μπορεί να γλιτώσουν.