Γιατί οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες με καμπύλες;

26-12-2016
Τις τελευταίες δεκαετίες είχε γίνει της μόδας η εικόνα της πολύ αδύνατης γυναίκας. Οι διαφημίσεις στην τηλεόραση και τα περιοδικά, τα μοντέλα στον χώρο της μόδας οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές προέβαλαν αυτό το σκελετωμένο πρότυπο. Ευτυχώς αυτό αρχίζει να αλλάζει. Στους άντρες βέβαια κάτι τέτοιο δεν άρεσε ποτέ. Πάντα οι άντρες προτιμούσαν τις γυναικείες καμπύλες.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, ζήτησαν από περίπου 100 άνδρες να βαθμολογήσουν μια σειρά από φωτογραφίες γυναικών ανάλογα με το πόσο ελκυστικές τις έβλεπαν.
 
Τα αποτελέσματα, έδειξαν πως οι άνδρες προτιμούσαν σαφέστατα γυναίκες με καμπύλες. Μάλιστα, βρήκαν ιδιαίτερα ελκυστικά τα τονισμένα οπίσθια (καμπυλότητας 45,5 μοιρών).
 
Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. David Lewis, τις συγκεκριμένες γυναίκες, οι εθελοντές τις περιέγραψαν ως «έχουσες, θεωρητικά, την βέλτιστη γωνία οσφυϊκής καμπυλότητας».
 
Για να σιγουρευτούν οι ερευνητές έκαναν κι ένα δεύτερο πείραμα το οποίο επιβεβαίωσε τα ευρήματα του πρώτου. Οι ειδικοί μπόρεσαν να συμπεράνουν με βεβαιότητα πως οι άνδρες εξακολουθούσαν να προτιμούν γυναίκες με οσφυϊκή καμπυλότητα, ακόμα κι αν εκείνες είχαν μικρότερα οπίσθια.
 
Γιατί όμως οι άντρες δείχνουν αυτή την προτίμηση; Όπως εξηγούν οι ειδικοί στα αρχαία χρόνια, μια τέτοια οσφυϊκή γωνία σήμαινε ότι οι γυναίκες ήταν πιθανότερο να ανταποκριθούν επιτυχώς στις ανάγκες μια εγκυμοσύνης.
 
Όπως εξηγεί ο Δρ. Lewis, «η συγκεκριμένη δομή της σπονδυλικής στήλης έδινε στις γυναίκες την ισορροπία που χρειάζονταν ώστε να μοιράζουν σωστά το βάρος στους μηρούς τους, άρα αυξάνονταν οι πιθανότητες τεκνοποίησης και μειωνόταν ο κίνδυνος σπονδυλικών βλαβών. Οι άνδρες λοιπόν προτιμούσαν τις συγκεκριμένες γυναίκες για να ζευγαρώσουν καθώς πίστευαν ότι ήταν ικανότερες να ‘φιλοξενήσουν’ το έμβρυο σε ένα ασφαλές περιβάλλον αλλά και να διεκπεραιώσουν πολύδυμες κυήσεις χωρίς επιπλοκές».