Γιατί οι κοντοί άνδρες γίνονται καλύτεροι σύζυγοι

26-12-2016

Αυτό το ερώτημα κλήθηκαν να απαντήσουν κοινωνιολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Για να δώσουν μια σωστή απάντηση έκαναν μια έρευνα ώστε να διαπιστώσουν με εγκυρότητα ποιοι γίνονται καλύτεροι σύζυγοι. Οι κοντοί άντρες ή οι ψηλοί;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης τους, το ύψος όντως επηρεάζει τη σχέση αλλά και την σταθερότητά της, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ποσοστά διαζυγίων στους κοντούς άνδρες είναι σημαντικά χαμηλότερα από εκείνα των ανδρών με μέτριο ή μεγάλο ύψος.

Οι επιστήμονες βρήκαν πως οι ψηλοί, πιο γοητευτικοί άντρες τείνουν να έχουν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους και να βγαίνουν περισσότερα ραντεβού. Έτσι λοιπόν είναι και πιο επιρρεπείς σε εξωσυζυγικές σχέσεις που θα μπορούσαν να απειλήσουν την τον γάμο τους. Αντίθετα, οι κοντοί άντρες κάνουν πιο σταθερούς γάμους.  Είναι συνεπείς στη σχέση τους και στις υποχρεώσεις τους και κυρίως δεν συνηθίζουν να αργούν τα βράδια. Κι ενώ παντρεύονται σε πιο μεγάλη ηλικία από τους ψηλούς άντρες, μπορούν να κάνουν τις γυναίκες τους πιο ευτυχισμένες, αφού δεν τους δημιουργούν ανασφάλpvεια.

Από την άλλη μεριά όμως οι ψηλοί άνδρες κάνουν περισσότερες δουλειές στο σπίτι κατά 30%, αλλά οι πιο κοντοί όμως είναι καλύτεροι σύζυγοι μάλλον επειδή βγάζουν περισσότερα χρήματα απ’ ότι οι γυναίκες τους.
Οι Αμερικανοί κοινωνιολόγοι έβγαλαν λοιπόν το συμπέρασμα πως οι κοντοί άνδρες, σε γενικές γραμμές, φαίνεται πως με το χρήμα αντισταθμίζουν ότι τους «λείπει» σε ύψος, ενώ αντίθετα οι ψηλοί άντρες, βασίζονται στο ύψος τους για να καλύψουν το μικρότερο εισόδημα.