Γιατί οι σοφοί που δημιούργησαν τον ΕΟΠΥΥ τώρα τον διαλύουν;

26-12-2016

Να ζητήσει και να πάρει εξηγήσεις καλούν τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριακών Υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ, γιατί το τμήμα προμηθειών με τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ παρέμεινε στο ΙΚΑ πόσοι διαγωνισμοί έχουν γίνει και ποιος έχει την ευθύνη.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλοντας και καταδικάζοντας το γεγονός ότι οι ίδιοι σοφοί που δημιούργησαν τον ΕΟΠΥΥ ως αγοραστή και πάροχο Υγείας αποφάσισαν τώρα να διαλύσουν τις μονάδες Υγείας του Οργανισμού και ζητούν να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:

  • Γιατί δεν έχουν υλικά, αντιδραστήρια, μηχανήματα οι ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.
  • Γιατί δεν φρόντισαν, αφού κόπτονται για την υγεία του ελληνικού λαού, να οργανώσουν σωστά δομημένα εργαστήρια με βιοχημικούς και αιματολογικούς αναλυτές, μαστογράφους, μηχανήματα οστικής πυκνότητας, αξονικούς και  μαγνητικούς τομογράφους, υπερήχους, υλικά αντιδραστήρια.
  • Γιατί η προσβασιμότητα στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ με τη δημιουργία των πενταψήφιων ραντεβού έχει μειωθεί ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ!
  • Γιατί δεν τοποθετεί στην γραμματεία των ραντεβού προσωπικό από την κινητικότητα ώστε οι Μονάδες Υγείας να ξαναγεμίσουν;
  • Γιατί ο Υπουργός, δεν καλεί τον εισαγγελέα να διερευνήσει τις ευθύνες των υπευθύνων για την μή εύρυθμη λειτουργία των δομών του ΕΟΠΥΥ και των διαφυγόντων κερδών από τη μή λειτουργία των εργαστηρίων.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τον υπουργό να κάνει τις μεταρρυθμίσεις με ανοιχτές δομές γιατί τα νοσοκομεία δεν αντέχουν τον όγκο των ασφαλισμένων εκτός αν όπως λένε έχει ήδη αποφασιστεί η εκχώρηση των υπηρεσιών Υγείας σε οργανωμένα συμφέροντα. Τέλος “αναρρωτιούνται”  μήπως η δωρεάν παροχή Υγείας από τον ΕΟΠΥΥ στις πρώην δομές του ΙΚΑ ήταν το άλλοθι για να γίνει ο ΕΟΠΥΥ τελικά αποκλειστικά αγοραστής υπηρεσιών υγείας;