Γιατί πρέπει να πετάξετε αμέσως την κούπα στο γραφείο σας

26-12-2016
Πολλοί συνηθίζουν να έχουν μια κούπα στο γραφείο την οποία αφήνουν εκεί για να πίνουν τον καφέ τους κάθε πρωί. Φαίνεται όμως αυτή η κούπα που έχετε στη δουλειά μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία σας.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στις Ηνωμένες Πολιτείες πως η κούπα που έχει μείνει έστω και πλυμένη στο συρτάρι ή το ντουλάπι του γραφείου, μπορεί να γίνει εστία μικροβίων.
 
Ο καθηγητής περιβαλλοντικής μικροβιολογίας, Charles Gerba προειδοποιεί μιλώντας στο περιοδικό Men’s Health πως «αποικίες μικροβίων ζουν στο αγαπημένο σας φλιτζάνι». Προσθέτει μάλιστα πως όταν τα φλιτζάνια παραμένουν στο γραφείο άπλυτα ή πλυμένα με το σφουγγάρι του γραφείου, συγκεντρώνουν μικρόβια. Το 20% των μικροβίων αυτών είναι βακτήρια κοπράνων και το 90% άλλου είδους βακτήρια, τα οποία απειλούν την υγεία μας.
 
Πώς όμως δημιουργούνται αυτά τα βακτήρια; Κυρίως από το σφουγγάρι του γραφείου μας, που δεν αντικαθίσταται συχνά και να έχει μαζέψει μικρόβια. Όμως, και μια άλλη πηγή μικροβίων προέρχεται πάλι από το σφουγγάρι του γραφείου όταν πλένουμε με αυτό το φλιτζάνι μας χωρίς ζεστό νερό και σαπούνι.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: