Γιατί τα κορίτσια πρέπει να παίζουν και με παιχνίδια για αγόρια

26-12-2016
Πάντα όταν αγοράζουμε παιχνίδια για ένα κοριτσάκι, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι μια κούκλα. Μήπως όμως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούμε; Νέα έρευνα Βρετανών ερευνητών δείχνει πως τα κορίτσια θα έπρεπε να παίζουν λιγότερο με κούκλες και περισσότερο με αγορίστικα παιχνίδια.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cambridge στην Βρετανία έκαναν σχετικές μελέτες και βρήκαν πως τα παιχνίδια κατασκευών, τα οποία ευνοούν περισσότερο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας.
 
Όπως είπε η επικεφαλής της έρευνας, Ατίν Ντόναλντ, η οποία πρόκειται να αναλάβει προσεχώς την προεδρία της Βρετανικής Ένωσης Επιστημών (BSA) «πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα αγόρια και τα κορίτσια και αυτό που είναι καλό γι’ αυτά όταν είναι πολύ μικρά. Η επιλογή των παιγνιδιών είναι σημαντική; Το πιστεύω».
 
Η ίδια προσέθεσε πως «Δημιουργούμε κοινωνικές συμπεριφορές φτιάχνοντας στερεότυπα για το είδος των παιγνιδιών που παίρνουν τα αγόρια και τα κορίτσια όταν είναι μικρά. Τα παιγνίδια των κοριτσιών συνδέονται με την παθητικότητα, όπως να χτενίζουν τα μαλλιά των Μπάρμπι, για παράδειγμα, και όχι με την κατασκευή, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, όπως τα Lego ή τα Meccano».
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: