ΓΚΡΕΓΚΟΡΙ ΠΙΝΚΟΥΣ

Γκρέγκορι Πίνκους
08-04-2021

Ο Γκρέγκορι Πίνκους (9 Απριλίου 1903 – 22 Αυγούστου 1967) ήταν Αμερικανός βιολόγος και ερευνητής που εφηύρε από κοινού το συνδυασμένο από του στόματος αντισυλληπτικό χάπι.

Ο Πίνκους φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Κορνέλ και έλαβε πτυχίο στη βιολογία το 1924. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ , όπου ήταν εκπαιδευτής ζωολογίας, ενώ παράλληλα εργαζόταν για τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά του. Από το 1927 έως το 1930 μετακόμισε από το Χάρβαρντ στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ στην Αγγλία στο Ινστιτούτο Βιολογίας Kaiser Wilhelm με τον Richard Goldschmidt στο Βερολίνο, όπου έκανε έρευνα. Έγινε εκπαιδευτής γενικής φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 1930 και προήχθη το 1931 σε επίκουρο καθηγητή.

Ο Δρ Πίνκους άρχισε να μελετά ορμονική βιολογία και στεροειδείς ορμόνες νωρίς στην καριέρα του. Τον ενδιέφερε ο τρόπος που οι ορμόνες επηρέαζαν το αναπαραγωγικό σύστημα των θηλαστικών. Η πρώτη του ανακάλυψη ήρθε νωρίς, όταν μπόρεσε να παράγει εξωσωματική γονιμοποίηση σε κουνέλια το 1934. Το 1936, δημοσίευσε τις ανακαλύψεις του μετά τα πειράματά του. Τα πειράματά του που αφορούσαν την παρθενογένεση παρήγαγαν ένα κουνέλι που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Lookπεριοδικό το 1937. Για να δημιουργήσει το in vitro μωρό κουνελιού, ο Pincus αφαίρεσε το ωάριο από το μητρικό κουνέλι και το τοποθέτησε σε ένα μείγμα διαλύματος φυσιολογικού ορού και οιστρόνης. Στη συνέχεια, τοποθέτησε το «γονιμοποιημένο» ωάριο πίσω στο κουνέλι. Το πείραμα του Pincus έγινε γνωστό ως “Pincogenesis” επειδή άλλοι επιστήμονες δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τα ίδια αποτελέσματα κατά τη διεξαγωγή του πειράματος.
Αφού αναφέρθηκε λανθασμένα σε μια συνέντευξη, πιστεύεται ότι το πείραμά του ήταν η αρχή της χρήσης του in vitro για τους ανθρώπους.

Το 1944, ο Δρ. Πίνκους συνίδρυσε το Ίδρυμα Πειραματικής Βιολογίας του Worcester στο Shrewsbury της Μασαχουσέτης . Ήθελε να συνεχίσει την έρευνά του για τη σχέση μεταξύ ορμονών και ασθενειών όπως, ενδεικτικά, ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και η σχιζοφρένεια. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1960, περισσότεροι από 300 διεθνείς ερευνητές συμμετείχαν στο Worcester Foundation of Experimental Biology.

Ο Pincus δεν έχασε ποτέ το ενδιαφέρον του για τα συστήματα αναπαραγωγής των θηλαστικών. Άρχισε να ερευνά την υπογονιμότητα. [6] Το 1951, η Margaret Sanger συνάντησε τον Pincus σε ένα δείπνο που παρέθεσε ο Abraham Stone, διευθυντής του Margaret Sanger Research Bureau και ιατρικός διευθυντής και αντιπρόεδρος της Planned Parenthood Federation of America (PPFA), και έλαβε μια μικρή επιχορήγηση από την PPFA για τον Pincus. για να ξεκινήσει η έρευνα ορμονικής αντισύλληψης. Ο Pincus, μαζί με τον Min Chueh Chang , επιβεβαίωσαν παλαιότερες έρευνες ότι η προγεστερόνη θα λειτουργούσε ως αναστολέας της ωορρηξίας.