Γονιμότητα: Πέντε καλοκαιρινές τροφές που την ενισχύουν

διατροφή με λαχανικά για κρυολόγημα γονιμότητα
06-08-2022

Η γονιμότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μερικοί από αυτούς είναι η κατάσταση υγείας της γυναίκας και του άνδρα, η κληρονομικότητα, η διατροφή… ακόμα και ο γενικότερος τρόπος ζωής.

Σε ό,τι αφορά τη διατροφή, έρευνες δείχνουν ότι η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, η οποία περιλαμβάνει την κατανάλωση τροφίμων από όλες τις ομάδες τροφίμων, αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης, όπως και ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που ενισχύουν τη γονιμότητα σε σχέση με άλλες. Τώρα, το καλοκαίρι, οι καλοκαιρινές τροφές που ενισχύουν την ανδρική και γυναικεία γονιμότητα, είναι οι εξής.

Ντομάτα

Η ντομάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και καρετονοειδή. Η κατανάλωσή της έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό, και πέρα από την ενίσχυση της γονιμότητά της, η κατανάλωσή της ενισχύει την υγεία της καρδιάς και παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πράσινα λαχανικά

Τα πράσινα λαχανικά όπως είναι το σπανάκι, το λάχανο κ.α. είναι πλούσια σε φολικό οξύ, φυτικές ίνες, βιταμίνη και άλλα θρεπτικά συστατικά που θεωρούνται ωφέλιμα για τη σύλληψη.Θεωρούνται από τις καλύτερες καλοκαιρινές τροφές για την ενίσχυση της γονιμότητας.

Berries

Στην κατηγορία των berries ανήκουν οι φράουλες, τα μύρτιλα, τα σμέουρα και τα μούρα που έχουν την τιμητική τους την άνοιξη και το καλοκαίρι. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά που ωφελούν ποικιλοτρόπως τον οργανισμό.

Σολομός

Φρέσκο σολομό είναι πιο πιθανό να βρείτε το καλοκαίρι. Είναι πλούσιος σε καλά λιπαρά ωμέγα-3 τα οποία βοηθούν στη ρύθμιση των ορμονών που σχετίζονται με την αναπαραγωγή και αυξάνουν τη ροή του αίματος. Είναι επίσης, καλή πηγή πρωτεΐνης η οποία είναι επίσης σύμμαχος της γονιμότητας.

Καλαμπόκι

Το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και χωρίς γλουτένη, συνεπώς κατάλληλο και για όσους έχουν κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη. Θεωρίτεαι από τις καλύτερες καλοκαιρινές τροφές για τη γονιμότητα και είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αντιοξειδωτικά και μέταλλα.

Προτιμήστε το φρέσκο καλαμπόκι από ότι το καλαμπόκι κονσέρβας και εντάξτε το σε σαλάτες, σάντουιτς, ομελέτες και πολλά ακόμα σνακ.