Γραμματέας ΟΕΝΓΕ: Όχι σε αλλαγές στις συμβάσεις των επικουρικών

11-04-2017

Να μην δέχονται αλλαγή στην σύμβαση τους οι επικουρικοί 3ετούς και 2ετούς θητείας, καλεί τους ιατρούς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, κ. Πάνο Παπανικολάου, πληθαίνουν οι αναφορές «πως υπηρεσίες (γραφεία προσωπικού) σε όλη την χώρα καλούν συναδέλφους επικουρικούς επιμελητές που είχαν προσληφθεί εντός του 2016 με θητεία 3ετή ή 2ετή, να υπογράφουν έγγραφο δήλωσης όπου αναγράφεται πως Ο/Η ΙΔΙΟΣ/Α  ο/η γιατρός ( ! ) ζητά με ΔΙΚΗ ΤΟΥ/ΤΗΣ πρωτοβουλία ( !! ) την αλλαγή της σύμβασης που υπέγραψαν πέρσι ώστε από δω και πέρα η μισθοδοσία τους να γίνεται μέσω ΕΣΠΑ».

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, «υπάρχουν αναφορές πως συνάδελφοι που υπέγραψαν το παραπάνω έγγραφο είναι απλήρωτοι εδώ και 2 ή και παραπάνω μήνες». Μάλιστα «μετά από προφορική επικοινωνία με συναδέλφους διάφορων νοσοκομείων, επικουρικοί γιατροί που κλήθηκαν να υπογράψουν ΔΕΝ δέχτηκαν, και οι υπηρεσίες των νοσοκομείων που το ζητούσαν υποχώρησαν από αυτή την παράλογη και παράτυπη απαίτηση», αναφέρει ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ.

Καταλήγοντας καλεί τους επικουρικούς ιατριύς 3ετούς/2ετούς θητείας που δέχονται τέτοιες «απαιτήσεις» από τις υπηρεσίες των νοσοκομείων τους, να μην υπογράφουν και να επικοινωνούν άμεσα με την αντίστοιχη Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών στην οποία υπάγονται, καθώς και με την ΟΕΝΓΕ.