Γυαλιά ηλίου: έχετε επιλέξει σωστά;

26-12-2016

Η επιλογή του κατάλληλου γυαλιού δεν σχετίζεται μόνο με την άνεση και την χρηστικότητα, είναι επίσης σημαντικό τα γυαλιά που έχετε επιλέξει να δείχνουν και όμορφα. Τα γυαλιά ηλίου αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα σας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο παραπάνω προκειμένου να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Σχήμα προσώπου

Ο καθένας μας έχει διαφορετικό σχήμα προσώπου. Το σχήμα του προσώπου σας θα καθορίσει τον τύπο του γυαλιού που ταιριάζει απόλυτα σε εσάς. Παρακάτω καταγράφονται μερικές ‘συμβουλές’ που πρόκειται να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο δυνατό στυλ, που θα αναδείξει  την εμφάνιση σας, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας.

Οβάλ σχήμα

Ένα πρόσωπο οβάλ σχήματος με ένα στρογγυλό πηγούνι και μέτωπο θεωρείται ότι παρουσιάζει τις ιδανικές αναλογίες προσώπου. Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι περισσότερο επίμηκες παρά πλατύ, με το μέτωπο να είναι σχετικά φαρδύτερο από το σαγόνι. Προκειμένου να διατηρήσετε αυτή τη φυσική αναλογία, ένας σκελετός ο οποίος είναι ίδιου μεγέθους ή ελάχιστα φαρδύτερος από το πλατύτερο τμήμα του προσώπου, αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν οβάλ πρόσωπο θεωρούνται πιο τυχεροί μια και κάθε είδους σκελετός θα μπορούσε να τους ταιριάζει, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη το χρώμα των μαλλιών και την απόχρωση του δέρματος.

Πολυγωνικό σχήμα

Αν το πρόσωπό σας είναι πολυγωνικό, με τριγωνικό πηγούνι, θα σας είναι περισσότερο αρμονική η εφαρμογή μεγάλων τετράγωνων σκελετών. Κατά αυτό τον τρόπο, το πρόσωπο φαίνεται περισσότερο ισορροπημένο. Τα διακοσμητικά στοιχεία στον σκελετό θα μπορούσαν να προσθέσουν βάθος στο πρόσωπο. Ένας σκελετός χωρίς πολλά στοιχεία, θα μπορούσε να ισορροπήσει την ύπαρξη μιας μεγάλης μύτης δίνοντας μια πιο αρμονική εικόνα.

Τριγωνικό πρόσωπο

Ένα τυπικά τριγωνικό πρόσωπο έχει ένα μεγάλο μέτωπο με το βάθος του προσώπου να περιορίζεται σε ένα στενό κυκλικό πηγούνι. Οι καλύτεροι σκελετοί, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ελαχιστοποιούν το βάθος του προσώπου ψηλά στο μέτωπο εξισορροπώντας την εικόνα του προσώπου. Οι σκελετοί οι οποίοι είναι φαρδύτεροι στο κάτω τμήμα τους θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε, δίνοντας έμφαση στο κάτω μισό του προσώπου. Η χρήση παστέλ χρωμάτων και λεπτών σκελετών ή ακόμα κι αυτών που δεν έχουν περίγραμμα μπορούν επίσης να συμβάλλουν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Τετράγωνο πρόσωπο

Ένα τετράγωνο πρόσωπο έχει μία πολύ δυνατή γραμμή σχήματος στο πηγούνι και ένα ευμέγεθες μέτωπο. Ο στόχος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ομαλοποίηση των γωνιών του πηγουνιού, δίνοντας τελικά την αίσθηση ότι το πρόσωπο είναι πιο επίμηκες. Στενοί σκελετοί με περισσότερο πλάτος και βάθος μπορούν να σας βοηθήσουν να το πετύχετε. Σκελετοί αυτής της μορφολογίας μπορούν να εξομαλύνουν την γραμμή του πηγουνιού, τονίζοντας περισσότερο τα μάτια και λεπτύνοντας τη μύτη, επίσης μία πολύ καλή επιλογή είναι οι σκελετοί τύπου πεταλούδα. Σκελετοί τετράγωνου σχήματος θα έχουν το τελείως αντίθετο αποτέλεσμα.

Στρογγυλό πρόσωπο

Ένα στρογγυλό πρόσωπο με γεμάτα μάγουλα και στρογγυλό πηγούνι χρειάζεται ένα τύπο σκελετού ο οποίος θα το απεικονίζει στενότερο και επίμηκες. Το πλάτος και το μήκος ενός τέτοιου τύπου προσώπου είναι σχεδόν ταυτόσημο, χωρίς χαρακτηριστικές γωνίες. Ο χρησιμοποιούμενος σκελετός θα πρέπει να πετύχει την επιμήκυνση του προσώπου αλλά και των ματιών. Σκελετοί με έντονη γέφυρα καθώς και με τετράγωνο σχήμα, θα αποδώσουν ισορροπία στο πρόσωπο.

Χρώμα μαλλιών

Οι ίδιες αρχές που χρησιμοποιούμε προκειμένου να ταιριάξουμε τα ρούχα μας με βάση το χρώμα του δέρματός μας και των μαλλιών μας, θα πρέπει να εφαρμοστούν και κατά την επιλογή των γυαλιών μας. Αν έχετε ανοικτής απόχρωσης μαλλιά, η επιλογή παστέλ χρωμάτων σκελετού ή μεταλλικού τύπου διασφαλίζουν ότι τα γυαλιά σας δεν θα υπερισχύσουν του προσώπου σας. Αν έχετε μαύρα ή καφέ χρώμα μαλλιών η επιλογή πιο έντονων σκελετών θα μπορούσε να αποτελέσει την καλύτερη επιλογή σας.

 

Γράφει η Σπυριδούλα Ματσούκα, Οπτικός

Η κυρία Ματσούκα διατηρεί κατάστημα οπτικών στην Αργυρούπολη.
Λεωφόρος Κύπρου 143, Αργυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2109636713