Η αγωνία τoυ ΠΑΣΥΠΙΕ για τη συνάντηση με τον Χρ. Σταϊκούρα στις 28 Ιανουαρίου

26-12-2016

 Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών- ΠΑΣΥΠΙΕ έπειτα από αίτημά τους θα έχουν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, σχετικά με το θέμα της ένταξης των ομολόγων στο PSI+ και την απομείωση της αξίας τους, άνω του 78%, που δεν αποτέλεσαν επενδυτική επιλογή αλλά υποχρεωτικό τρόπο πληρωμής παλαιότερων ετών με αποτέλεσμα:

1. Να έχουν εκπέσει οι σχετικές εγγυήσεις και έχουν στραφεί εναντίον των εταιρειών τα τραπεζικά ιδρύματα που έχουν τα ομόλογα, απαιτώντας να καλυφθούν ακόμη και με εμπράγματες εγγυήσεις (ακίνητα κλπ)

2. Η πλειονότητα των μελών του ΠΑΣΥΠΙΕ είτε να βρίσκονται σε πλήρη οικονομική ασφυξία και αδυναμία λειτουργίας υποβάλλοντας σωρηδόν αιτήσεις για υπαγωγή σε πτωχευτικές διαδικασίες, είτε να έχουν προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις ώστε να περιορίσουν τα τρέχοντα λειτουργικά τους έξοδα.

 Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΠΙΕ κ. Κώστας Κουδούνας εκφράζοντας την αγωνία του κλάδου που εδώ και μήνες βρίσκεται επί ξηρού ακμής λόγω της δύσκολης οικονομικής θέσης που έχει περιέλθει, δηλώνει σχετικά με την επικείμενη συνάντηση τα εξής:

«Σήμερα το απόγευμα ενημερωθήκαμε για τη συνάντηση που όρισε το Υπουργείο Οικονομικών με τους εκπροσώπους του Συλλόγου μας για τη Δευτέρα. Είναι μια θετική κίνηση που μας δίνει τη δυνατότητα να παραθέσουμε στον Υπουργό την πραγματικά δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει ο κλάδος μας και οι άνθρωποι που εργάζονται σ’ αυτόν. Η ένταξή μας στο PSI+ και η απομείωση κατά 78% των ομολόγων που λάβαμε αναγκαστικά για αποπληρωμή παλαιότερων οφειλών και η έλλειψη ρευστότητας, μας έχουν φέρει στο κατώφλι της καταστροφής με την υποβολή σωρηδόν αιτήσεων για υπαγωγή σε πτωχευτικές διαδικασίες και με την πραγματοποίηση μαζικών απολύσεων. Ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά η συνάντησή μας δεν θα αποβεί άκαρπη, όπως τις προηγούμενες φορές, αλλά θα αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα τόσο για την επιβίωση των εταιριών αλλά και πάνω απ’ όλα για τη διατήρηση πολύτιμων θέσεων εργασίας