Οι άντρες που κάνουν δουλειές του σπιτιού κάνουν λιγότερο σεξ

26-12-2016

Οι άντρες που δεν ντρέπονται να πιάσουν το ξεσκονόπανο και το σφουγγάρι μπορεί να κερδίζουν την εύνοια της γυναίκας τους, χάνουν όμως στο σεξ. Αυτό τουλάχιστον έδειξε έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχολογίας Juan March, στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου έκαναν έρευνες 20 ετών σε παντρεμένα ζευγάρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Βρήκαν λοιπόν πως οι άντρες που κάθονται και αφήνουν τις γυναίκες τους να κάνουν τις δουλειές στο σπίτι κάνουν περισσότερο σεξ από τους άντρες που βοηθούν στο καθάρισμα και το μαγείρεμα.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο American Sociological Review, παρά το γεγονός πως ζούμε στο 2014, στη συνείδηση μας οι δουλειές του σπιτιού γίνονται κατά 80% από γυναίκες και θεωρούνται αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Έτσι λοιπόν όταν η γυναίκα δει τον άντρα της να κάνει δουλειές αισθάνεται δυο πράγματα. Το πρώτο είναι πως ο άντρας της έχει χάσει την αρρενωπότητα του και το δεύτερο είναι πως εκείνη έχει χάσει την ικανότητα της να φροντίσει το σπίτι. Αυτό, λένε οι ειδικοί, έχει επίπτωση και στο σεξ ανάμεσα στο ζευγάρι.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως στις γυναίκες δεν αρέσει αν ο άντρας τους τις βοηθήσει με το καθάρισμα ή το μαγείρεμα όταν εκείνες είναι κουρασμένες. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τους κάνει σέξι και ελκυστικούς στα μάτια τους.

Υπάρχει βέβαια και η αντίθετη άποψη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Montclair State στο New Jersey που κατηγορούν την έρευνα επειδή βασίστηκε σε παντρεμένα ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας και όχι νιόπαντρους ή νεαρά ζευγάρια.