Η Bayer και το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (DKFZ) σε Στρατηγική Συμμαχία κατά του Καρκίνου

26-12-2016

Η εταιρεία Bayer και το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (Deutsches Krebsforschungszentrum, DKFZ) συμφώνησαν σε μια πενταετή στρατηγική συμμαχία για την έρευνα κατά του καρκίνου. Οι δύο εταίροι έχουν ήδη συνεργαστεί από το 2009 με στόχο την από κοινού ανάπτυξη νέων θεραπευτικών επιλογών για ασθενείς με καρκίνο. Η Bayer και το DKFZ θα επενδύσουν έως και 30 εκατ. ευρώ στη συνεργασία τους για τα επόμενα πέντε χρόνια, με στόχο την αντιμετώπιση και κάλυψη των μεγάλων ιατρικών αναγκών στη θεραπεία και τη διάγνωση του καρκίνου.

 “Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη γόνιμη συνεργασία μας για ακόμη πέντε χρόνια με το DKFZ. Μαζί έχουμε ήδη ξεκινήσει είκοσι οκτώ ερευνητικά έργα και τα δώδεκα από αυτά έχουν φθάσει σε σημαντικές ανακαλύψεις”, δήλωσε ο καθηγητής Δρ Andreas Busch, μέλος της Ανώτατης Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Υγείας της εταιρείας Bayer και επικεφαλής του τμήματος Ανάπτυξης Φαρμάκων παγκοσμίως. “Η υψηλή επιστημονική αναγνώριση του κέντρου DKFZ ως το μεγαλύτερο βιοϊατρικό ερευνητικό ινστιτούτο της Γερμανίας ταιριάζει απόλυτα με την αποδεδειγμένη εμπειρία της Bayer στην ανακάλυψη και την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Εξακολουθεί να υπάρχει μια τεράστια ιατρική ανάγκη στην θεραπεία μιας πληθώρας τύπων όγκων και του καρκίνου σε γενικές γραμμές. Η συνεργασία αυτή αποδεικνύει τη συνεχή δέσμευση της Bayer για την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών που μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο. “

 “Ολοένα και περισσότερο, προσπαθούμε να μεταφέρουμε τα εξαιρετικά αποτελέσματα της βασικής έρευνας μας στην κλινική πράξη. Για να το επιτύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε ισχυρούς συνεργάτες: τόσο στην κλινική πράξη, όπου μπορούμε να στηριχθούμε στο Εθνικό Κέντρο για Ογκολογικές Ασθένειες (NCT) στη Χαϊδελβέργη και στη Γερμανική Κοινοπραξία για την Έρευνα του Καρκίνου, όσο και στη βιομηχανία. Η στρατηγική συνεργασία με την Bayer κατά τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν εξαιρετικά επιτυχής. Μαζί είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε πολλά υποσχόμενα επιστημονικά έργα με την προοπτική επίτευξης της κλινικής εφαρμογής τους, ελπίζοντας να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους ασθενείς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία  για άλλα πέντε χρόνια », εξηγεί ο καθηγητής  Δρ Οtmar. Wiestler, Διευθύνων Σύμβουλος του Γερμανικού Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο.

 Σχετικά με τη συνεργασία

Η συνεργασία, η οποία ξεκίνησε το 2009, στοχεύει στην ανεύρεση και αξιοποίηση μορίων, μηχανισμών και μοντέλων που μπορεί να οδηγήσουν στην ανάπτυξη καινοτόμων αντικαρκινικών θεραπειών . Επιπλέον, το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο και η Bayer εργάζονται για την ανάπτυξη νέων μεθόδων διάγνωσης για την καλύτερη παρακολούθηση της πορείας της νόσου και της προόδου της εφαρμοζόμενης θεραπείας, που επίσης θα μπορεί να βοηθήσει στη πρόβλεψη της επιτυχίας της θεραπείας. Μέχρι σήμερα οι δύο συνεργαζόμενες πλευρές έχουν ξεκινήσει από κοινού είκοσι οκτώ επιστημονικά έργα κατά του καρκίνου, είκοσι δε από αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη. Μέχρι σήμερα, συνολικά δώδεκα έργα έχουν ήδη φτάσει σε σημαντικά αποτελέσματα και έχουν ήδη προχωρήσει στην επόμενη φάση της ανακάλυψης φαρμάκων, συγκεκριμένα στην επιλογή των κατάλληλων μορίων για τον εντοπισμό νέων πιθανών φαρμάκων. Δύο από τα έργα αυτά έχουν ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία τη φάση της επιλογής μορίων και η ερευνητική ομάδα προσβλέπει τώρα στην τελική επιλογή των μορίων που θα περάσουν στη φάση των κλινικών δοκιμών . Η Bayer και το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (DKFZ) αποφάσισαν την έναρξη, συνέχιση και διαχείριση των επιστημονικών έργων αυτών από κοινού . Μέχρι σήμερα, η Bayer διαθέτει αποκλειστικά δικαιώματα για τρία από τα έργα.

 Στις αρχές του 2013, η Bayer και το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (DKFZ) επέκτειναν τη συνεργασία τους στην έρευνα σχετικά με την ανοσοθεραπεία. Επιστήμονες και από τις δύο πλευρές δουλεύουν εντατικά σε εργαστήριο που βρίσκεται στο Εθνικό Κέντρο για Ογκολογικές Ασθένειες ( NCT ) στη Χαϊδελβέργη .

 Στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας, οι δύο πλευρές έχουν μέχρι σήμερα επενδύσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ στην κοινή έρευνα. Για τα επόμενα πέντε χρόνια , το DKFZ και Bayer έχουν συμφωνήσει να επενδύσουν περαιτέρω έως και 6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, γεγονός που οδηγεί σε μια συνολική επένδυση ύψους έως 30 εκατ. ευρώ στην από κοινού έρευνα για την ογκολογία.

 Σχετικά με το το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (DKFZ)

Το γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (Deutsches Krebsforschungszentrum, DKFZ), με 3.000 εργαζόμενους είναι το μεγαλύτερο βιοϊατρικό ερευνητικό ινστιτούτο στη Γερμανία. Στο DKFZ, πάνω από 1.000 επιστήμονες ερευνούν τους μηχανισμούς του καρκίνου, ώστε να προσδιορίσουν τους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο και να βρουν νέες στρατηγικές για την πρόληψη του καρκίνου. Η έρευνα επικεντρώνεται επίσης και σε νέες προσεγγίσεις στη διάγνωση του καρκίνου, ώστε να γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια και η θεραπεία των ασθενών με μεγαλύτερη επιτυχία. Επιπλέον, το προσωπικό της Υπηρεσίας Πληροφοριών για τον Καρκίνο (KID) παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ευρέως διαδεδομένη ασθένεια του καρκίνου στους ασθενείς, τις οικογένειές τους, καθώς και το ευρύ κοινό. Το Κέντρο χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας (90%) και από το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης (10%).