Η Χριστουγεννιάτικη διάθεση κρύβεται στον εγκέφαλο μας

26-12-2016
Θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει πως δεν έχουν όλη την ίδια διάθεση για κάλαντα, δώρα, στολισμούς και όλα αυτά που περιλαμβάνει το λεγόμενο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Τώρα, Δανοί επιστήμονες βρήκαν πως αυτή η διάθεση κρύβεται στον εγκέφαλο μας.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης μελέτησαν με πάρα πολύ προσοχή και λεπτομέρεια τον εγκέφαλο 20 αντρών και γυναικών. Οι μισοί από αυτούς δεν είχαν γιορτάσει ποτέ τα Χριστούγεννα.
Οι ειδικοί τους ζήτησαν να συμπληρώσουν ειδικά ερωτηματολόγια ενώ στη συνέχεια τους έβαλαν να δουν χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες ενώ ειδικοί μαγνητικοί τομογράφοι κατέγραφαν την λειτουργία του εγκεφάλου.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal, έδειξαν πως ο εγκέφαλος μας καθορίζει τη χριστουγεννιάτικη μας διάθεση. Πως;
Οι ερευνητές εντόπισαν πέντε συγκεκριμένα μέρη του εγκεφάλου που παρουσιάζουν εντονότερη δραστηριότητα τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων.  Αυτά τα σημεία του εγκεφάλου, που καθορίζουν την διάθεση έδειξαν μεγαλύτερη δραστηριότητα σε εκείνους που γιόρταζαν τα Χριστούγεννα όταν είδαν τις φωτογραφίες.
 
Οι ερευνητές ελπίζουν τώρα πως αυτά τα ευρήματα θα τους βοηθήσουν να εξηγήσουν καλύτερα αλλά και να αντιμετωπίσουν καλύτερα τη μελαγχολία των γιορτών που αισθάνονται πολλοί.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: